X

Tony Cairoli gaat AMA Nationals rijden

De geruchten van een hard trainende Antonio Cairoli zijn hiermee bevestigd. Hij zal binnenkort starten in het AMA Pro Motocross Championship.

De Red Bull KTM-legende is klaar voor zijn debuut in Nationals en zal op zijn KTM 450 SX-F aan de start verschijnen tijdens ten minste de eerste twee rondes van de 2022-kalender.

De 36-jarige stapte eind 2021 uit het fulltime Grand Prix-racen, maar heeft nog niets van zijn vastberadenheid om te winnen verloren. TC222 zal in mei/juni zijn beste beentje voorzetten in Californië. De eerste race wordt gereden op het Fox Raceway circuit in Pala, CA en de tweede in Hangtown, CA.

Tony Cairoli:Het is spannend om eindelijk te bevestigen dat ik in de VS ga racen. In Amerika rijden en racen is iets wat ik altijd al heb willen proberen. Ik hou van de lay-out van de circuits. Voor mij is er geen druk om te presteren en ik ga er niet heen met dezelfde voorbereiding die ik zou hebben gehad voor een wereldkampioenschap, maar ik neem het serieus en zal op zoek gaan naar goede resultaten. Ik weet dat dit de nodige interesse zal wekken en het zal geweldig zijn om te reizen, wat vrienden te ontmoeten en van mijn tijd te genieten.