X

Van Erp wint, Reisulis is de nieuwe leider

Met twee overwinningen heeft Ivano van Erp de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc naar zijn hand gezet. De Yamaha-rijder wint op het prachtige circuit van Oldebroek voor bijna 5.000 toeschouwers, Janis Martins Reisulis wordt vandaag keurig tweede voor Cas Valk. Reisulis is de nieuwe leider in de tussenstand na twee van de vier wedstrijden.

1e manche
De sprint naar de eerste bocht is altijd bijzonder om te zien en het aanwezige publiek houdt dan ook de adem in. Van Erp komt goed uit de start net als Levi Schrik, die de Ecomaxx Holeshot Award wint, en Janis Reirulis. De Let glipt binnendoor en neemt de leiding in handen voordat het startveld over de eerste tafelberg vliegt. De KTM-rijder wordt gevolgd door Van Erp, Max Werner en Valk waarna er direct een gat ontstaat naar de achtervolgers. Heel even probeert Werner de tweede plaats over te nemen van Van Erp maar de Duitser wordt even later door Valk gepasseerd. Even later weet de crosser uit Nijverdal de tweede plaats over te nemen maar deze herstelt zich snel. De Brabander pakt Valk terug en halverwege de wedstrijd neemt hij de leiding over. Deze positie geeft hij niet meer uit handen en hij wint voor Reisulis en Valk. Werner rijdt een eenzame wedstrijd en de Kosak-rijder komt als vierde over de finish voor de Deen Magnus Gregersen die een mooie inhaalrace rijdt. Mirco ten Kate kende een zware wedstrijd, hij had even de vijfde plaats in handen maar een valpartij deed hem terugzakken. De leider in de tussenstand kwam helaas niet verder dan de negende plaats.

2e manche
Ook de tweede manche is de Ecomaxx Holeshot Award voor Schrik die daarbij nog een zetje krijgt van Ten Kate. Reisulis komt als leider uit de eerste bocht voor Van Erp en Valk. Na acht minuten wedstrijd heeft de 14-jarige Reisulis een voorsprong van bijna drie seconden opgebouwd. Dat is voor Van Erp het tekenen om te gaan versnellen en ook Valk gaat mee. De Fantic-rijder zet even later de beste wedstrijdronde neer maar het lukt hem niet om de aansluiting te vinden. Van Erp doet dat wel en hij zet alles op alles om de leiding over te nemen. Met succes want halverwege de wedstrijd neemt Van Erp de leiding over en hij wint ook de tweede manche. Reisulis komt opnieuw als tweede over de finish voor Valk. Ook nu is Werner goed voor de vierde plaats en de top vijf wordt compleet gemaakt door de Zuid-Afrikaan Barend Du Toit. Hij heeft een prachtig gevecht met Ten Kate maar wat die ook probeert de vijfde plaats weet hij niet in handen te krijgen.

Organisatie:
Helemaal nieuw is het niet want wie al vaker in Oldebroek is geweest is bekend met de organisatie weet hoe er aldaar georganiseerd wordt. Het was ook dit jaar weer tot in de puntjes verzorgd iets waar andere organisatoren nog heel veel van kunnen leren. Mijn voorstel is om alle organisatoren een cursus te laten doen en deze te laten geven door de Stichting Circuit Oldebroek!

Volgende keer:
Over twee weken wordt de derde wedstrijd alweer verreden, dit zal gebeuren op het circuit van Harfsen. Deze wedstrijd stond op de kalender voor 8 mei maar door een aanpassing in de MXGP kalender moest de club een nieuwe datum zoeken. De volgende afspraak is dus op 1 mei aanstaande!

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc #2: Oldebroek, NL:
Tijdtraining:
1. Cas Valk NL Fantic 1:35,696
2. Ivano van Erp NL Yamaha 1:36,004
3. Janis Reisulis Let KTM 1:36,452
4. Mirco ten Kate NL KTM 1:38,383
5. Max Werner D KTM 1:39,438

1e manche
1. Ivano van Erp NL Yamaha
2. Janis Reisulis Let KTM
3. Cas Valk NL Fantic
4. Max Werner D KTM
5. Magnus Gregersen DK GasGas

2e manche
1. Ivano van Erp NL Yamaha
2. Janis Reisulis Let KTM
3. Cas Valk NL Fantic
4. Max Werner D KTM
5. Barend Du Toit Z-A KTM

Dagklassement:
1. Ivano van Erp NL Yamaha 1-1
2. Janis Reisulis Let KTM 2-2
3. Cas Valk NL Fantic 3-3
4. Max Werner D KTM 4-4
5. Barend Du Toit Z-A KTM 6-5

Tussenstand na 2 wedstrijden:
1. Mirco ten Kate NL KTM 47
2. Janis Reisulis Let KTM 45
3. Elias Auclair Nor Yamaha 42
4. Magnus Gregersen DK GasGas 31
5. Lucas Bruhn DK Husqvarna 30

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie