X

Halen de Belgen de Motorcross der Naties niet?

In de geschiedenis van de MXoN is het al een aantal keren voorgekomen dat de Belgische delegatie moest “harken” om centen te vinden voor de verre verplaatsing. Ook in 2022 is dit het geval want de reis naar Red Bud in de VS kost een pak meer dan vooraf gebudgetteerd.

In een motorcrossland als België is het haast niet voor te stellen dat ze niet naar de Naties vertrekken maar dit is de keiharde realiteit van 2022. Bondscoach Johan Boonen krijgt het budget niet rond en ziet momenteel geen oplossingen. Door de huidige crisis is het bedrag dat nodig is om het team en de motoren te verschepen naar Amerika zowat verdubbelt.

Er is 80.000 euro nodig en het budget reikt maar tot de helft. Dus zoekt Boonen nog 40.000 euro om de Red Knights in Red Bud te krijgen. De coronacrisis en Poetin’s roekeloze inval in Oekraïne hebben de prijzen flink laten stijgen. Alles is duurder geworden. Dat Liam Everts, Jago Geerts en Jeremy van Horebeek de rijders zijn die geselecteerd worden lijkt bijna een certitude maar eerst moet er 40.000 euro gevonden worden.

Waar Johan Boonen het geld gaat vinden is koffiedik kijken maar momenteel lijkt een ophaalronde via crowdfunding de enige mogelijke oplossing. Wie steekt zijn nek uit?

Foto’s: Gino Maes