X

Het circuit van Rognée aan de vooravond van een tweede leven?

Het circuit “Les Marnières” in Rognée sloot ongeveer tien jaar geleden zijn deuren. Sindsdien is de infrastructuur in stand gebleven. De club hoopt nog steeds dat het zijn deuren zal kunnen heropenen. Motorcross machines zouden binnenkort terug kunnen keren op het beroemde circuit gelegen in de gemeente Walcourt, in de provincie Namen.

Sedert de sluiting van het circuit van Hélécine zijn de Waalse motorcrossers bijzonder achtergesteld wat betreft het vinden van een trainingspiste op een redelijke afstand van hun woonplaats. In deze context proberen de verantwoordelijken van de ASBL Moto Cross Club de Rognée de activiteit op de piste “Les Marnières” nieuw leven in te blazen. De tegenslagen hebben zich opgestapeld en de pandemie heeft het project met nog eens twee jaar vertraagd.

Momenteel is er geen sprake meer van nieuwe infrastructuren, maar alleen van een verzoek om heropening. “Wij hebben liever geen subsidies en willen geen jaren verspillen aan administratieve procedures. Ons dossier zit goed in elkaar en voldoet aan alle nieuwe normen die van kracht zijn”, verzekert Concetta D’Eletto.

Voorafgaand aan het milieueffectenrapport is deze week in Walcourt een informatiebijeenkomst georganiseerd. “Ons doel is het circuit van Rognée te heropenen zoals het vroeger was. Er zullen geen gebouwen worden gebouwd. Er zullen uitgangen worden toegevoegd aan de achterkant van het circuit”, bevestigde David Baratucci ten overstaan van de soms ongeruste buurtbewoners.

Het gebruiksprogramma voorziet in vier dagen exploitatie per week, met uitzondering van de zondag, alsmede vier opeenvolgende dagen exploitatie per maand, twee organisaties van drie of vier dagen exploitatie per jaar en geen exploitatiebeperkingen voor stille rijdagen.  “Het project is van plan om het circuit gewijd aan kinderen en de ontwikkeling van gebieden gereserveerd voor wandelen, mountainbiken en voertuigen die geen lawaai uitstoten te houden,” voegde David Baratucci eraan toe.

Tekst: Redactie
Foto: archief