X

James Stewart trekt met Team naar e-Xplorer competitie

James “Bubba” Stewart is zonder twijfel een erg straffe motorcrosser en wellicht één van de snelste ooit. Hij start nu een nieuw hoofdstuk door de opstart van een eigen team dat gaat meestrijden in de kersverse e-Xplorer races.

Bubba won maar liefst vijftig Supercross races en werd tweemaal gekroond tot Supercrosskampioen. Het team waarmee hij naar deze nieuwe competitie trekt krijgt logischerwijze de naam “Seven Racing” mee. De competitie wordt in het najaar georganiseerd door de FIM en is er specifiek voor elektrisch aangedreven off-road motoren, de zogenaamde e-Xplorer World Cup.

De eerste race van deze nieuwe competitie is er dit jaar in september. Twaalf teams, waarvan elk team bestaat uit een vrouw en een man, zullen met elektrische motoren proeven moeten afleggen. Zij zullen het tegen elkaar opnemen in een reeks wereldwijde evenementen die zich afspelen in een iconische mix van binnensteden en natuurlijke buitenlocaties.

James Stewart:Tijdens mijn carrière zag ik grote veranderingen in de motorsport en ik ben trots dat ik daar deel van mag uitmaken. Ik geloof dat de toekomst van de off-roadsport elektrisch gaat worden en daarom is het een opwindend idee om te starten met e-Xplorer.

Alle info over de e-Xplorer races vindt je op https://www.fimexplorer.com