X

MX open inters: Derde zege voor Jacky Tausch

In Gemert vond de vijfde wedstrijd om het NK MX2/Open inters plaats. Op circuit het Wolfsbosch was het Jacky Tausch die voor de derde maal dit seizoen de volle 120 punten wist te scoren in de MX-openklasseinters klasse. Op de tweede plaats eindigde René Albers met een derde en tweede plaats in de manches. Op basis van de tweede manche hield hij hiermee Bram van den Hoek achter zich. Loeka Thonies pakte met tweemaal de vierde plaats in de manches ook de vierde plaats in het dagklassement. Erik de Bruyn maakte de top vijf compleet met een zesde en vijfde plaats in de manches.

In de MX2-klasse was het Jelle Bankers die het sterkste was met een tweede en eerste plaats in de manches. Hij pakte hiermee zijn tweede zege op rij. Jamie Lucas wist de eerste manche te winnen, maar kwam in de laatste ronde van de tweede manche in de problemen en kwam niet aan de finish. Hij werd echter nog wel als geclassificeerd en hat hieraan voldoende om als tweede in het dagklassement te eindigen. De derde plaats was voor Kevin Simons met een vijfde en tweede plaats in de manches. Kyle van Zutphen en Ilja Rutten maakte in deze klasse de top vijf compleet.

Eerste manche
Het was van den Hoek die de holeshot voor zijn rekening leek te nemen, maar hij had teveel snelheid in de eerste bocht waardoor het Tausch was die de leiding nam voor Richard van Kempen, Van den Hoek, Thonies en Albers. Nog voor de eerste ronde verstreken was verloor Albers zijn positie en het was Lucas die op de vijfde plaats kwam te liggen. Bij de eerste doorkomst was van den Hoek voorbij gegaan aan van Kempen en Lucas zag daarna al snel Thonies en Albers aan zich voorbijgaan.
Albers zette zijn opmars snel door en lag bij de volgende doorkomst al op de derde plaats. Van kempen had ook al Thonies voorbij zien gaan en lag nu op de vijfde plaats. Tot voorbij halverwege de manche bleven de posities ongewijzigd. Tausch en van den Hoek hadden een kleine voorsprong op Albers echter hun onderlinge strijd om de koppositie kostte tijd en Albers wist weer aan te sluiten. In het laatste kwart van de manche was het even de Bruyn die voorbij ging aan van Kempen en als vijfde doorkwam. Echter hij zag al snel Lucas aan zich voorbij gaan die dan ook als vijfde eindigde en hiermee de manchezege pakte bij de MX 2 inters. Thonies lag lang op gepaste afstand van de drie koplopers en kwam uiteindelijk in een niemandsland als vierde over de finish. De strijd vooraan duurde tot en met de laatste ronde. Van den Hoek waagde nog een ultieme poging om de manchezege te pakken met vlak daarachter Albers. Het was echter Tausch die stand wist te houden en de manchezege pakte voor van den Hoek en Albers.

Tweede manche
Het was opnieuw Tausch die de beste start had voor van den Hoek, de Bruyn, Albers en Thonies. In de eerste ronde schoof Albers door na de derde plaats. Thonies moest vrij snel een de voorste vier laten gaan en even later was het ook de Bruyn die Tausch, van den Hoek en Albers weg zag rijden. De strijd om de manche zege ging opnieuw tussen de zelfde drie als in de eerste manche. Halverwege de manche ging Albers voorbij aan van den Hoek en enkele ronden later moest ook Tausch aan zijn dadendrang geloven. Albers leek dan ook de manchezege te gaan pakken, maar één ronde later was het opnieuw Tausch die de koppositie in de schoot geworpen kreeg door een val van Albers. Het was dan ook Tausch die opnieuw de manche won. Van den Hoek was inmiddels op achterstand gereden en kon niet profiteren van de val van Albers en zag als derde de finishvlag. Ruim daarachter was het Thonies die de Bruyn had weten te achterhalen en in de laatste ronde de vierde plaats overnam. Bij de MX2 Inters ging de strijd om de manchezege lang tussen Bankers en Lucas. Bankers had de gehele manche het voortouw en won de manche. Lucas kwam in de laatste ronde in de problemen en kwam niet aan de finish.

Eerste manche MX 2 / open inters Gemert:
1. Tausch, 2. van den Hoek, 3. Albers, 4. Thonies, 5. Lucas, 6. de Bruyn, 7. van Kempen, 8. Bankers, 9. Ilja Rutten, 10. van Vroenhoven.

Tweede manche MX 2 / open inters Gemert:
1. Tausch, 2. Albers, 3. van den Hoek, 4. Thonies, 5. de Bruyn, 6. Bankers, 7. van Vroenhoven, 8. Simons, 9. van Zutphen, 10. van Kempen.

Dagklassement MX 2 inters Gemert:
1. Bankers 114, 2. Lucas 101, 3. Simons 99, 4. van Zutphen 97, 5. Ilja Rutten 95, 6. Buitenhuis 88, 7. Sasha Rutten 86, 8. de Weerd 76, 9. Otten 76, 10. van der Linden 70.

Dagklassement MX open inters Gemert:
1. Tausch 120, 2. Albers 104, 3. van den Hoek 104, 4. Thonies 94, 5. de Bruyn 90, 6. van Vroenhoven 84, 7. van Kempen 84, 8. Voets 76, 9. Evers 72, 10. Marnick Schell 66.

Netto-tussenstand MX 2 inters 2022:
1. Lucas 432, 2. Bankers 426, 3. Buitenhuis 420, 4. Ilja Rutten 369, 5. Simons 358, 6. Otten 314, 7. Sasha Rutten 293, 8. Pijpers 280, 9. Müller (Dui) 263, 10 de Weerd 222.

Netto tussenstand MX open inters 2022:
1. Tausch 468, 2. Albers 423, 3. van den Hoek 423, 4. de Bruyn 356, 5. van Vroenhoven 348, 6. Thonies 346, 7. van Kempen 340, 8. Voets 288, 9. Evers 282, 10. Abrahams 253.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics