X

Romain Febvre gaat door de pijngrens

Romain Febvre heeft vorige week twee keer met succes op zijn fabrieks-Kawasaki gereden. Dat deed hij op de motorcrossbaan in Lommel. De vice-wereldkampioen van 2021 zal zijn herstel voortzetten met de volledige steun van het Kawasaki Racing Team MXGP.

Vier weken na de hernieuwde operatie waarbij een bottransplantaat in zijn rechterbeen werd aangebracht, had Romain Febvre dinsdag opnieuw een afspraak met zijn chirurg en onderging hij verschillende medische onderzoeken om de situatie te evalueren. “Natuurlijk zou ik willen dat het sneller ging, maar het genezingsproces verloopt normaal; de bottransplantatie ziet er goed uit, ook al zal het nog enige tijd duren voordat het bot definitief verstevigd is,” verklaarde Romain, die vorige week voor dit laatste bezoek aan zijn chirurg enkele korte testsessies op zijn motor maakte.

Romain Febvre: “We wilden eigenlijk weten hoe pijnlijk mijn been was tijdens het rijden, en ook hoe mijn been een paar uur na een trainingssessie aanvoelde. Het waren geen lange sessies, maar ze waren genoeg voor mij om de pijn te evalueren en voor mijn arts om te begrijpen hoe mijn lichaam had gereageerd. Mijn dokter zei me dat het pijnniveau me zal leiden en dat ik zelf de frequentie en de intensiteit van de trainingen op de motor moet bepalen. Op dit moment is het plan om stap voor stap vooruitgang te boeken, en de evolutie te bepalen. Het is nog te vroeg om een datum te prikken waarop ik weer kan racen, de tijd zal het leren”.

Febvre is natuurlijk ongeduldig is om weer aan de start te verschijnen naast zijn teamgenoot Ben Watson. Die reed een indrukwekkende tweede manche in Maggiora waarin hij de holeshot pakte en als vierde eindigde. Watson zal dit weekend in Riola Sardo (Sardinië) aan de start verschijnen voor de achtste ronde van het FIM MXGP Motocross World Championship.

Ben Watson

Antti Pyrhonen (KRT team manager): “We zijn erg blij dat Romain de volgende fase in zijn herstel heeft bereikt en kan gaan rijden! We hebben allemaal op dit moment gewacht en we kijken er naar uit om samen verder te werken op het circuit, maar we zullen dit voorzichtig en stap voor stap doen. En we zijn ervan overtuigd dat het ook Ben zal helpen om Romain aan zijn zijde te hebben tijdens de training.”

Foto: Kawasaki Racing Team en Infront Moto Racing