X

VLM Lille: Dubbelslag Jens Van Meer

Slechts 12 Inters aan de start in de VLM-wedstrijd op de Breugelheide. De bloedarmoede is nu ook in de amateurfederaties te voelen.

1e manche: Van Meer krijgt loon naar werken

Snelstarter Heikki Geens reed drie ronden aan de leiding, maar werd toen verdrongen door Jordi Van Mieghem. In de achtergrond was Jens Van Meer dan al aan een felle opmars begonnen. Halfweg de wedstrijd reed Jordi van Mieghem aan de leiding voor Geens en Van Meer. Geens zou kort daarna uit de wedstrijd verdwijnen. Op drie ronden van het einde nam Van Meer de leiding over. Van Mieghem moest in de eindfase ook nog de duimen leggen voor de aanstormende Brent Aerden.

2e manche: Weer Van Meer

Even mocht Marnick Lagrou van het commando proeven, maar na twee ronden moest de youngster plaats maken voor Heikki Geens. Geens zou vijf ronden leiden, maar moest daarna de duimen leggen voor Van Meer die van vier naar twee was opgerukt. Van Meer won dus opnieuw, voor Geens en Lagrou.

Jens Van Meer was ook de logische winnaar bij de Inters 500 voor Jordi en Arno Van Mieghem. Bij de kwartliters ging de eindzege naar Marnick Lagrou voor Brent Aerden en Kevin Schellens.

Volgende week rijdt VLM de Pinkstertrofee in Lommel

Alle resultaten hier

Inters Open race 1
1. Jens Van Meer, 2. Brent Aerden, 3. Jordi Van Mieghem, 4. Marnick Lagrou, 5. Sven Wouters, 6. Kevin Schellens, 7. Bart Janssens, 8. Michael Bruyninckx, 9. Wesley Verheyen, 10. Arno Van Mieghem, 11. Heikki Geens

Inters Open race 2
1. Jens Van Meer, 2. Heikki Geens, 3.

Inters 500 eindstand
1. Jens Van Meer 50, 2. Jordi Van Mieghem 40, 3. Arno Van Mieghem 38, 4. Sven Wouters 36, 5. Heikki Geens 22

Inters 250 eindstand
1. Marnick Lagrou 47, 2. Brent Aerden 47,  3. Kevin Schellens 40, 4. Michael Bruyninckx 34, 5. Bart Janssens 34 6. Wesley Verheyen 15

Foto: Peter Borremans