X

Voorbeschouwing: EMX65-EMX85 op bezoek in Emmen

Het aanwijzen van een favoriet voor de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc North-West is hetzelfde als het zoeken van een speld in een hooiberg. Dat is gewoon onbegonnen werk, wij laten het de crossers komende zondag onderling uitvechten op het Hydrowear MSV Motodrome Emmen. Wij zetten alleen de deelnemers op een rijtje.

EMX85
De beste tien rijders in de eindstand van dit ‘kampioenschap’ zijn zeker van een startplek tijdens de finale in Tsjechië. Dat de serie vooral in België en Nederland serieus wordt genomen is wel duidelijk, in de top twaalf staan elf Laaglanders! Alleen de Zweed Freddie Bartlett weet zich in deze strijd te mengen. Gyan Doensen is na de wedstrijden in Denemarken en Lommel de leider in de tussenstand. De eerste wedstrijd werd door de Husqvarna-rijder gewonnen, op “Circuit De Heeserbergen” werd hij vierde achter drie Belgen! Waar de circuits in rap tempo verdwijnen zijn er genoeg sneller rijders. Maxime Lucas was de baas in Lommel, hij wist beide manches op zijn naam te schrijven. De DAM Racing-rijder deed dat beide keren met een veilige voorsprong. Ian Ampoorter en Douwe Van Mechgelen stonden ook op het podium. Zouden de KNMV-rijders dit voorbeeld kunnen volgen in Emmen? Er staan maar liefst 71 rijders op de deelnemerslijst en daarvan zijn er 18 afkomstig van het gastland.

EMX65
Ook in de lichtste klasse heeft Nederland de leiding in handen dankzij Kenzo Jaspers. De eerste wedstrijd in Denemarken moest hij de overwinning laten aan de Duitser Neo Nindelt. In Lommel won de AK Bouw-Hutten Metaal Junior Team-rijder met een tweede en eerste plaats. De Britse sensatie Harry Dale bezet momenteel de tweede plaats in de tussenstand op twaalf punten van de leider. Teunis Spijkerman kwam in Lommel heel sterk voor de dag, hij werd tweede achter Jaspers. De Roofcon Racing-rijder heeft slechts drie punten minder dat Dale. De beste Belg in dit kampioenschap is Torre Van Mechgelen, de VM Racing-rijder staat vijfde in de tussenstand. Hidde Hutten bezet momenteel de zevende plaats en teamgenoot Dion Brakke staat elfde. De crosser uit Staphorst kende een zware wedstrijd in Denemarken maar in Lommel ging het al veel beter. Het afgelopen weekend won hij de eerste wedstrijd van het Duitse Kampioenschap 65cc. Er staan maarliefst elf Nederlanders achter het starthek, België wordt vertegenwoordigd met drie deelnemers.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Leon van der Spank