X

Wanneer begint de stoelendans voor 2023?

In de USA zijn de eerst contracten voor 2023 getekend. Cooper Webb, Aaron Plessinger, Chase Sexton, Jason Anderson en Malcolm Stewart hebben een lopend contract voor volgend seizoen. Eli Tomac en Dylan Ferrandis hebben eerder deze maand hun deal voor 2023 getekend. De eerste geruchten komen nu ook los voor het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2. Volgens onze informatie hebben Jeremy Seewer, Maxime Renaux, Romian Febvre, Jeffrey Herlings, Jorge Prado, Simon Langenfelder, Mikkel Haarup, Kay de Wolf, Roan van de Moosdijk, Kay Karssemakers en Tom Vialle een deal voor 2023!

De huidige WK-leiders, Tim Gajser en Jago Geerts, zouden dus van werkgever kunnen wisselen. Alles lijkt erop dat er verlengt gaat worden maar Geerts zou ook nadenken over een MXGP-avontuur. De contracten van Glenn Coldenhoff, Brian Bogers en Calvin Vlaanderen lopen af. Bogers wil natuurlijk graag blijven bij Standing Construct Racing-Husqvarna. Vlaanderen is al jaren opzoek naar een fabrieksteam, hij heeft in Riola Sardo natuurlijk goede zaken gedaan. Coldenhoff bezet na acht wedstrijden een geweldige vijfde plaats in de tussenstand maar is daarmee wel de derde Yamaha-rijder.

Omdat Vialle de overstap gaat maken naar de MXGP moet KTM opzoek naar nieuwe namen. Er worden verschillende namen genoemd en daarbij twee Belgen! Liam Everts zou na een seizoen bij Team Diga Procross de overstap kunnen maken naar het Red Bull KTM Factory Racing Team. Na een seizoen in het EMX250 lijkt Lucas Coenen al de overstap naar het WK te gaan maken. Gaat hij zo snel al doorstromen naar het fabrieksteam?

Zowel Kevin Horgmo als Jed Beaton hebben een contract voor 2022 met het F&H Kawasaki Racing Team. Voor de Noor is 2023 het laatste seizoen in het WK MX2.

Wordt vervolgd……….

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie & #ShotbyBavo