X

Gyan Doensen grijpt de 85cc titel

Ondanks de warme weersomstandigheden heeft Gyan Doensen het hoofd koel weten te houden. De Limburger werd in Rhenen vierde maar dat was voldoende voor de titel. Dex Kooiker wint beide manches en wint daarmee de finale voor Douwe Van Mechgelen (3-2) en Jarne Bervoets (2-4). Na twee seizoenen zonder dit kampioenschap hebben wij eindelijk een opvolger voor Cas Valk die deze titel in 2019 wist te winnen.

1e manche
Vanaf de pole-position neemt Kooiker een hele goede start en de Staphorster neemt de leiding voor Luuk Wouters, Jannes Vos en Van Mechgelen. Geen beste start voor Bervoets maar hij stuurt zich heel knap naar voren en de Belg komt als tweede uit de eerste ronde. Kooiker heeft de leiding en deze geeft hij niet meer uit handen. Bervoets volgt de gehele wedstrijd op afstand en in de laatste ronde komt hij nog dichterbij maar er wordt niet van positie gewisseld. Van Mechgelen volgt zijn landgenoot en wordt derde voor Doensen en Ian Ampoorter die een beste start heeft gehad. Toen Ampoorter de vijfde plaats in handen kreeg was de top vier al uit beeld verdwenen.

2e manche
Door de warmte heeft de wedstrijdleiding besloten de wedstrijden 5 minuten in te korten. Met zeven punten voorsprong op Van Mechgelen begint Doensen aan de laatste manche van het seizoen. De beste start is er voor Dex van den Broek maar Kooiker wint opnieuw de Ecomaxx Holeshot Award. Van Mechgelen komt als tweede uit de eerste ronde voor DVS-rijder Bervoets en Ampoorter. In de beginfase weet Van Mechgelen de leider te volgen maar later neemt hij een veilige voorsprong. Kooiker wint beide manches en daarmee nog goede zaken in de eindstand. Van Mechgelen wordt tweede voor Doensen die nog even een aanval krijgt van Bervoets. De Husqvarna-rijder schakelt even mis bij het oprijden van het startterrein. Deze fout wordt snel herstelt en Doensen komt toch als derde over de finish wat voldoende is voor de titel.

Volgende keer:
Het kampioenschap zit erop en de crossers zullen zich nu gaan richten op de EMX85 wedstrijden. Voor een aantal staan er ook nog ADAC Junior Cup 85cc wedstrijden op het programma.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc: Rhenen, NL
Tijdtraining:
1. Dex Kooiker NL Husqvarna 1:50,912
2. Jarne Bervoets B KTM 1:51,119
3. Gyan Doensen NL Husqvarna 1:51,202
4. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna 1:51,759
5. Sem Taspinar NL GasGas 1:51,865

1e manche
1. Dex Kooiker NL Husqvarna
2. Jarne Bervoets B KTM
3. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna
4. Gyan Doensen NL Husqvarna
5. Ian Ampoorter B KTM

2e manche
1. Dex Kooiker NL Husqvarna
2. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna
3. Gyan Doensen NL Husqvarna
4. Jarne Bervoets B KTM
5. Ian Ampoorter B KTM

Dagklassement:
1. Dex Kooiker NL Husqvarna 1-1
2. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna 3-2
3. Jarne Bervoets B KTM 2-4
4. Gyan Doensen NL Husqvarna 4-3
5. Ian Ampoorter B KTM 5-5

Eindstand:
1. Gyan Doensen NL Husqvarna 168
2. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna 163
3. Dex Kooiker NL Husqvarna 155
4. Ian Ampoorter B KTM 143
5. Sem Taspinaar NL GasGas 123

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie