X

Haverdil wint en Vlaeymans is de nieuwe leider

De zevende wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads werd verreden in België! In het bijprogramma van de Belgische GP Zijspannen wist Rick Haverdil de wedstrijd op zijn naam te schrijven. De CRQF-rijder werd eerste en tweede waarmee hij won voor de Belgen Jan Vlaeymans (2-3) en Mike Verboven (3-6). Een slechte dag voor Joe Maessen, hij kwam niet tot scoren en verliest de leiding in de tussenstand aan Vlaeymans.

Eerste manche
Wanneer het starthek valt voor de eerste manche neemt Maessen de leiding voor Haverdil en Gijs Wentink. Vlaeymans heeft geen best start gehad en moet vanaf het middenveld terug knokken. De machine van Maessen begint vervolgens te roken maar hij weet de leiding toch vast te houden. Haverdil verliest de tweede plaats aan Gymano Besems en deze krijgt even later de leidende positie in zijn schoot geworpen wanneer Maessen uitvalt. Ricardo Phoelich komt de top drie binnen en hij zoekt de aansluiting bij Haverdil. Hij moet wel want Vlaeymans komt ook sterk naar voren. Met nog een minuut op de klok valt Phoelich stil en in de laatste ronde volgt ook leider Besems! Haverdil wint de manche voor Vlaeymans en Verboven. Wentink wordt vierde voor Bart Steenbergen.

Tweede manche
De tweede manche is Ruben van Lith de beste starter en hij neemt de leiding voor Haverdil. Maessen komt in de eerste ronde stil te gaan met Marc de Vries. In de derde ronden neemt Haverdil de leiding over en komt Phoelich de top drie binnen. Even later vind Maessen eindelijk de aansluiting bij de laatste rijder en daarmee wordt duidelijk hoe groot de achterstand was van de Limburger. Phoelich komt in de tweede helft van de wedstrijd op snelheid en werkt zich naar de leiding. De overwinning gaat naar hem voor Haverdil en Van Lith. Vlaeymans komt als vierde over de finish voor Richard Ruttenberg, ook nu komt Maessen niet aan de finish.

De volgende wedstrijd zal worden verreden tijdens het weekend van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Uitslagen KNMV ONK Quads #7; Lommel, B:
1e manche
1. Rick Haverdil NL CRQF
2. Jan Vlaeymans B Yamaha
3. Mike Verboven B ?
4. Gijs Wentink NL CRQF
5. Bart Steenbergen NL W-Tec
DNF. Joe Maessen NL Yamaha

2e manche
1. Ricardo Phoelich NL Yamaha
2. Rick Haverdil NL CRQF
3. Ruben van Lith NL W-Tec
4. Jan Vlaeymans B Yamaha
5. Richard Ruttenberg NL CRQF
DNF. Joe Maessen NL Yamaha

Dagklassement
1. Rick Haverdil NL CRQF 1-2
2. Jan Vlaeymans B Yamaha 2-3
3. Mike Verboven B ? -3-6
4. Richard Ruttenberg NL CRQF 6-5
5. Gijs Wentink NL CRQF 4-7

Tussenstand ONK quads:
1. Jan Vlaeymans B Yamaha 292
2. Joe Maessen NL Yamaha 261
3. Ricardo Phoelich NL Wtec 242
4. Rick Haverdil NL CRQF 225
5. Ruben van Lith NL W-Tec 198

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #RendelBeatens