X

Ian Ampoorter pakt de zege in Delfzijl

De derde wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc is gewonnen Ian Ampoorter. De KTM-rijder (foto) werd eerste en derde op het circuit van MC Delfcross en dat leverde hem de dagzege op. Dex Kooiker werd beide manches als tweede afgevlagd, Gyan Doensen maakt het podium compleet. In de tussenstand vergroot Doensen zijn voorsprong op Douwe Van Mechgelen die in het hoge Noorden beide manches vierde wordt.

1e manche
Ampoorter begint als leider aan de wedstrijd voor Kooiker en Dean Gregoire. In de tweede ronde maakt Kooiker een foutje en kan Gregoire de tweede plaats overnemen. Kooiker is terug gezakt naar de vijfde plaats maar hij herpakt zich en komt vanaf de vijfde positie weer terug naar tweede. De snelste man in de training, Doensen, heeft even wat tijd nodig om in de wedstrijd te komen maar in de tweede helft van de wedstrijd in de Limburger sterk. De Husqvarna-rijder werkt zich op naar de tweede plaats maar nog twee ronden te gaan gaat hij in de fout. Kooiker neemt weet de tweede plaats in handen voor Gregoire, Van Mechgelen en Jayson van Drunen die op minder van vier seconden van de winnaar als vijfde over de finish komt!

2e manche
In de tweede manche is er niemand opgewassen tegen Doensen. De crosser uit Swalmen wint met een ruime voorsprong de manche en daarmee komt hij niet alleen op het podium maar doet hij ook nog goede zaken in het kampioenschap. Kooiker wordt opnieuw tweede voor Ampoorter die de dagzege grijpt. Van Mechgelen wordt ook nu als vierde afgevlagd en de 11-jarige Gregoire maakt de top vijf compleet.

Volgende keer:
De vierde en laatste wedstrijd wordt komende zaterdag verreden op het circuit van Rhenen. Dan komen ook de 125cc, 250cc en 500cc-rijders in actie op het Utrechtse circuit.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc: Delfzijl, NL
Tijdtraining:
1. Gyan Doensen NL Husqvarna 1:37,398
2. Dex Kooiker NL Husqvarna 1:38,082
3. Dani Heitink NL Husqvarna 1:38,318
4. Ian Ampoorter B KTM 1:38,580
5. Mick Kennedy NL KTM 1:38,851

1e manche
1. Ian Ampoorter B KTM
2. Dex Kooiker NL Husqvarna
3. Dean Gregoire NL KTM
4. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna
5. Jayson van Drunen NL Yamaha

2e manche
1. Gyan Doensen NL Husqvarna
2. Dex Kooiker NL Husqvarna
3. Ian Ampoorter B KTM
4. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna
5. Dean Gregoire NL KTM

Dagklassement:
1. Ian Ampoorter B KTM 1-3
2. Dex Kooiker NL Husqvarna 2-2
3. Gyan Doensen NL Husqvarna 7-1
4. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna 4-4
5. Dean Gregoire NL KTM 3-5

Tussenstand:
1. Gyan Doensen NL Husqvarna 130
2. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna 121
3. Ian Ampoorter B KTM 113
4. Dex Kooiker NL Husqvarna 105
5. Sem Taspinaar NL GasGas 94

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #LeonvdSpank