X

Jannes Vos sluit DMofMX goed af

In Rhenen heeft Jannes Vos goed gescoord tijdens de laatste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc. Ondanks bijzonder warme omstandigheden wist de 12-jarige crosser als zevende en achtste over de finish te komen. In het dagklassement werd de scholier achtste, het kampioenschap wordt als tiende afgesloten.

In de trainingen voelt Jannes zich direct goed op zijn MotoXShop-KTM en hij weet zich met een negende tijd goed te kwalificeren voor later op de dag. Het ‘Circuit Kwintelooyen’ ligt er heel mooi bij maar de omstandigheden zijn zwaar en lastig. De start van de eerste manche is heel erg goed en Jannes duikt als derde de eerste bocht in. Daar gaat hij wat ruim waardoor er plaatsen verloren gaan. Op een zesde plaats begint de Zuid-Hollander aan de klim naar het hoogste punt op het circuit. Deze positie wordt vastgehouden bij het volbrengen van de eerste ronde en even later komt de Belg Ian Ampoorter voorbij. Deze gaat even later ook voorbij aan Dex van den Broek en deze drie rijders ontlopen elkaar weinig. Tot een gevecht komt het niet en Jannes komt als zevende over de finish.

De tweede manche is de start ook goed en de crosser uit Reeuwijk komt als zevende uit de eerste ronde. Een ronde later passeert Taspinar de Vos Racing Team-rijder hem maar de achtste plaats komt niet meer in gevaar. In het dagklassement wordt Jannes ook achtste en in het kampioenschap sluit hij af op een keurige tiende plaats.

Komend weekend reist Jannes naar Tsjechië voor de vijfde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc North-West. Tijdens deze wedstrijden kunnen rijders zich plaatsen voor de grote EMX-finale volgende maand tijdens de MXGP van Tsjechië op het circuit van Loket.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie