X

MON: Eerste dagzege voor Kevin Simons

Afgelopen zondag stond in Venlo een wedstrijd op het programma voor de MX2/MX open inters. Door IMBA verplichtingen van William Thijssen en Demyan van Loon telde deze wedstrijd voor de open klasse niet mee in de strijd om de titel. Dit was ook zeker te merken aan de opkomst in deze klasse. Hierdoor kwam de strijd in de MX 2 klasse echter wel eens in het daglicht te staan. De strijd om de eerste plaats gaat toto nu toe vooral tussen Jelle Bankers en Jamie Lucas, op korte afstand gevolgd door Kevin Buitenhuis. Daarachter een achterstand van vijftig punten volgen Ilja Rutten en Kevin Simons.

De dagzege ging met een tweede en eerste plaats naar Kevin Simons. Met een eerste en derde plaats pakte Ilja Rutten zijn eerste podium van het seizoen met de tweede plaats. Kampioenschapleider Jelle Bankers volgde met derde en tweede plaats in de manches. Hij hield hiermee Tyler Eltink en Kevin Buitenhuis achter zich. In de klasse MX open inters ging de dagzege met overmacht naar Jeremy Knuiman met twee manchezeges. Enrico Schell profiteerde op zijn thuisbaan van de afwezigheid van menig concurrent en behaalde de tweede plaats. Tristan Evers behield op basis van de tweede manche Ricardo Abrahams achter zich en mocht plaatsnemen op de laagste trede van het erepodium.

Eerste manche
De holeshot was voor Enrico Schell voor Simons, Abrahams, Ilja Rutten en Jamie Lucas. Nog voor de eerste doorkomst aan de finishlijn Pakte Simons de koppositie en schoof Ilja Rutten door naar de tweede plaats. Abrahams viel terug naar de vijfde plaats en Jeremy Knuiman begon aan zijn opmars en lag op de vierde plaats. Drie ronden later was het Knuiman die Enrico Schell, Ilja Rutten en Simons was gepasseerd en de leiding had overgenomen. Kyle van Zutphen lag nu op vijfde plaats echter hij kwam snel ten val en toen zagen we Buitenhuis die als vijfde doorkwam. Ondertussen was ook Jeremy Knuiman onderuit gegaan en hij viel terug naar de derde plaats. Even voorbij halverwege de manche had Jeremy Knuiman zich weer voorbij Simons geknokt en zette de achtervolging in op Ilja Rutten om deze even later te passeren en uiteindelijk met ruime voorsprong de manche winnend af te sluiten. Ilja Rutten pakte met de tweede plaats zijn eerste manchezege van het seizoen bij de MX 2 inters en hij werd gevolgd door Simons. Daarachter was het Bankers die kwam opzetten, maar het gat met Simons was verre van overbrugbaar en hij zag de finishvlag als vierde. Op ruim zeven seconden volgde Enrico Schell.

Tweede manche
Het was nu Abrahams die als snelste weg was voor Enrico Schell, Evers, Simons en Jeremy Knuiman. Al in de eerste halve ronde werd de top vijf flink door elkaar gehusseld en bij het passeren van de finishlijn had Jeremy Knuiman de leiding voor Simons, Enrico Shell, Abrahams en Evers. Het duurde niet lang voordat Abrahams en Evers terugvielen en het waren van Zutphen en Ilja Rutten die nu als vierde en vijfde doorkwamen. Van Zutphen rukte ten koste van Enrico Schell op naar de derde plaats en hij werd snel gevolgd door Bankers. Van Zutpen ging echter wederom in de fout en hierdoor schoof Bankers naar de derde plaats en kwam Enrico Schell weer in de top vijf terecht. Hiermee was de meeste strijd wel gestreden. Jeremy Knuiman was oppermachtig en won de manche met ruim één minuut voorsprong en pakte hiermee de dagzege in de open inter klasse. Simons kom op het einde van de manche rustig uitrijden en pakte met zijn tweede plaats de manchezege bij de MX 2 inters en tevens zijn eerste dagzege van het seizoen. Daarachter volgde Bankers met ruime voorsprong op Ilja Rutten. Enrico Schell wist in de strijd om de vijfde plaats evers op vier seconden te houden.

Eerste manche MX 2 / MX open inters Venlo:
1. Jeremy Knuiman, 2. Ilja Rutten, 3. Simons, 4. Bankers, 5. Enrico Schell, 6. Buitenhuis. 7. Eltink, 8. van Zutphen, 9. Lucas, 10. Abrahams.

Tweede manche MX 2 / MX open inters Venlo:
1. Jeremy Knuiman, 2. Simons, 3. Bankers, 4. Ilja Rutten, 5. Enrico Schell, 6. Evers, 7. Eltink, 8. Buitenhuis, 9. van Zutphen, 10. de Weerd.

Dagklassemnt MX open inters Venlo:
1. Jeremy Knuiman 120, 2. Enrico Schell 108, 3. Evers 97, 4. Abrahams 97, 5. Marnick Schell -.

Dagklassemst MX 2 inters Venlo:
1. Simons 114, 2. Ilja Rutten 110, 3. Bankers 104, 4. Eltink 92, 5. Buitenhuis 92, 6. van Zutphen 86, 7. de Weerd 80, 8. Lucas 80, 9. Pijpers 72, 10. Damien Knuiman 72.

Netto-tussenstand MX 2 inters 2022:
1. Bankers 726, 2. Lucas 700, 3. Buitenhuis 688, 4. Simons 669, 5. Ilja Rutten 666, 6. Pijpers 492, 7. Otten 451, 8. Müller 400, 9. Sasha Rutten 375, 10. de Weerd 364.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics