MON: Jacky Tausch loopt uit in kampioenschap

MON: Jacky Tausch loopt uit in kampioenschap
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Jacky Tausch heeft in Deurne uitstekende zaken gedaan voor het kampioenschap in de klasse MX open Inters. Tausch scoorde een tweede en eerste plaats in de manches en hield hiermee Bram van den Hoek achter zich. Door het ontbreken van René Albers groeide zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap tot 81 punten op de nieuwe nummer twee Bram van den Hoek. Albers viel door zijn afwezigheid terug naar de derde plaats op zeven punten achterstand op Van den Hoek. De derde plaats in het dagklassement was voor Krijn van Vroenhoven. Met tweemaal de derde plaats in de klasse MX open Inters pakte hij zijn eerste podiumplaats. Jeffrey van Kempen eindigde op de vierde plaats in het dagklassement en Tristan Evers maakte de top vijf compleet.

In de klasse MX2 inters telde de wedstrijd vanwege de IMBA-wedstrijd in het Belgische Koningshooikt niet mee voor het kampioenschap. De zege ging naar Jaap Janssen met tweemaal de eerste plaats in de manches. Romano Aspers kende een lastige dag en beperkte de schade tot tweemaal de tweede plaats in de manches en een tweede plaats in het dagklassement. De laatste plaats op het erepodium was voor Kyle van Zutphen. Kevin Klijn behaalde de vierde plaats. Kevin Simons leek lang op een podiumplaats af te gaan, maar door een val in de tweede manche kwam hij niet verder als de vijfde plaats in het dagklassement.

Eerste manche
Het was Tausch die als snelste weg was voor Van den Hoek, Janssen, Aspers en Simons. Bij de eerste doorkomst aan de finishlijn was Knuiman reeds aan zijn opmars begonnen en kwam ten kostte van Simons als vijfde door. Enkele ronden verder viel Janssen terug naar de vijfde plaats. Tausch had een kleine voorsprong op Van den Hoek/Janssen die streden om de tweede plaats. In deze strijd sloeg van den Hoek de aanvallen van Janssen af, waarna Janssen onder druk kwam te liggen van Aspers. Daarachter maakte Knuiman zijn achterstand goed en zowel Aspers als Knuiman gingen voorbij aan Janssen. In de vierde ronde was het Van den Hoek die viel. Knuiman ging voorbij aan Aspers en opende de achtervolging op Tausch. Janssen kwam daar weer enkele seconden achter met aan zijn achterwiel van Vroenhoven. Knuiman dichte het gat met Tausch, maar enkele ronden later was het Knuiman die te kampen kreeg met problemen. Even was het Aspers die als tweede doorkwam. Echter Aspers viel al snel en het was opnieuw Knuiman die opnieuw in achtervolging ging op Tausch. met op enkele seconde Janssen. Van Vroenhoven volgde op een tien seconden met vlak achter zich van den Hoek. De strijd om de manchezege werd beslist in het laatste deel van de laatste ronde. Knuiman ging voorbij aan Tausch en pakte de manchezege. Janssen had een gat moet laten en volgde op veertien seconden. Ruim daarachter kwam van Vroenhoven die van den Hoek van zich af had weten te houden.

LEES MEER  MX2: Sacha Coenen wint opnieuw, Everts wordt tweede

Tweede manche
Opnieuw was Tausch als snelste weg voor Van den Hoek en Janssen. Nu volgden Van Vroenhoven en Van Zutphen. Knuiman had een startcrash en viel hierna ook uit. Het was van den Hoek die in de eerste volledige ronde ten val kwam. Hierdoor schoven Janssen en van Kroenhoven op naar plaats twee en drie. Van den Hoek volgde op zeven seconden en Michon Voets ging voorbij aan Van Zutphen en kwam als vijfde door. Dit alles in het voordeel van Tausch die een voorsprong had en die hiermee al op de manchezege leek af te gaan. De volgende die in de problemen kwam was Van Vroenhoven die hierdoor terugviel naar de zesde plaats. Simons ging voorbij aan Voets en kwam nu als vierde door. Simons kon niet lang genieten van zijn vierde plek en kwam ten val. Hierdoor schoof Voets weer op naar de vierde plaats en kwam van Van Vroenhoeven weer de top vijf binnen. Ondertussen zat vooraan Janssen aan het achterwiel van Tausch en volgde van den Hoek op grote achterstand op een veilige derde plaats. Tausch wist de druk van Janssen te weerstaan en won de manche voor Janssen en Van den Hoek. Daarachter gingen van Vroenhoven en van Zutphen voorbij aan Voets, maar het was echter Aspers die aan een inhaalrace bezig was na een val en uiteindelijk als vierde in de manche wist te eindige voor van Vroenhoven.

Eerste manche:
1. Knuiman, 2. Tausch, 3. Janssen, 4. van Vroenhoven, 5. van den Hoek, 6. Aspers, 7. Simons, 8. Klijn, 9. van Kempen, 10. van Zutphen.

LEES MEER  De FIM herziet haar standpunt rond de gele vlagsituatie

Tweede manche:
1. Tausch, 2. Janssen, 3. van den Hoek, 4. Aspers, 5. van Vroenhoven, 6. van Zutphen, 7. van Kempen, 8. Evers, 9. van Dun, 10. Pijpers.

Dagklassement
1. Tausch 114, 2. van den Hoek 101, 3. van Vroenhoven 100, 4. van Kempen 92, 5. Evers 86, 6. Voets 84, 7. van Dun 80, 8. Abrahams 78, 9. van Loon 72, 10. Thijssen 66.

Dagklassement MX2:
1. Janssen 120, 2. Aspers 108, 3. van Zutphen 95, 4. Klijn 90, 5. Simons 89, 6. Pijpers 88, 7. van Mullekom 88, 8. Müller 80, 9. Bankers -,

Netto-tussenstand Inters Open:
1. Tausch 804, 2. van den Hoek 723, 3. Albers 716, 4. van Vroenhoven 602, 5. van Kempen, 598, 6. de Bruyn 586, 7. Thonies 557, 8. Voets 524, 9. Evers 490, 10. Thijssen 389.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen