X

MON: Jenitty van der Beek de sterkste in Deurne

Jenitty van der Beek heeft afgelopen weekend de dagzege gegrepen in de damesklasse. Na een tweede plaats in de eerste manche wist zij de tweede manche te winnen. Amber Simons won de eerste manche en met de derde plaats in de tweede manche werd zij tweede in het dagklassement. Britt van der Werff kwam na een val in de eerste manche niet verder als de vierde plaats. Met de tweede plaats in de tweede manche werd zij derde in het dagklassement. Hiermee deed zij opnieuw goede zaken in de strijd om het kampioenschap en vergrote zij haar voorsprong op Kimberly Braam tot 83 punten.

Eerste manche
Simons was als beste weg voor van der Werff, van Dam, van der Beek en Millie Welters. Simons pakte snel een kleine voorsprong en werd al snel achtervolgd door van der Beek die opgeklommen was naar de tweede plaats. Van der Werff was ten val gekomen en moest van achteraf aan een inhaalrace beginnen. Van Dam lag op de derde plaats en Braam ging voorbij aan Welters en nam de vierde plaats in. Halverwege de manche zat van der Beek aan het achterwiel van Simons. Ruim daarachter was het nog steeds van Dam die weer een voorsprong had op Braam. Van der Werff had haar weg naar voren gevonden en ging voorbij Welters om als vijfde door te komen. Simons wist de druk te weerstaan en hield van der Beek achter zich om de manche winnend af te sluiten. Ruim daarachter volgde van Dam. Van der Werff achterhaalde Braam en kwam op vijf seconden daarachter als vierde. Braam zag de finishvlag als vijfde.

Tweede manche
Het was nu van der Beek die als snelste weg was voor Simons en van der Werff. Snel pakte van der Werff de tweede plaats over. Daarachter volgden al op achterstand Braam en van Dam. De verschillen onderling werden gedurende de manche alleen maar groter. Van der Beek won dan ook de manche met dertien seconden voorsprong op van der Werff. Simons volgde daarachter op 22 seconden. Ruim daarachter had Braam van Dam van zich afgeschud en volgde als vierde.

Eerste manche dames Deurne:
1. Simons, 2. van der Beek, 3. van Dam, 4. van der Werff, 5. Braam, 6. Swets, 7. Angela Lageman, 8. Welters, 9. van Kempen, 10. Noor Bergsma.

Tweede manche dames Deurne:
1. Van der Beek, 2. van der Werff, 3. Simons, 4. Braam, 5. van Dam, 6. Swets, 7. van Kempen, 8. Welters, 9. Noor Bergsma, 10. Demi Lageman.

Dagklassement dames Deurne:
1. van der Beek 114, 2. Simons 110, 3. van der Werff 101, 4. van Dam 95, 5. Braam 92, 6. Swets 85, 7. van Kempen 78, 8. Welters 78, 9. Noor Bergsma 72, 10. Demi Lageman 64.

Netto-tussenstand damesklasse 2022:
1. van der Werff 873, 2. Braam 790, 3. van der Beek 783, 4. van Dam 725, 5. Swets 688, 6. Muilwijk 650, 7. Angela Lageman 648, 8. van Kempen 612, 9. Welters 604, 10. Demi Lageman 538.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics