X

Romain Febvre start in Teutschenthal

Eerder had de Franse vice-wereldkampioen aangekondigd dat hij zou proberen te starten in Ernée maar dat bleek een weekje te vroeg. Vandaag werd door het Kawasaki Racing Team gemeld dat hij komend weekend zal starten in Teutschenthal.

Febvre liep eind vorig jaar een scheenbeenbreuk op tijdens de Supercross in Parijs en moest nadien nog eens onder het mes om de aangroei van het bot te bevorderen. Bij deze operatie werd er bot van de heup overgeplaatst naar de breuk in het scheenbeen.

Na een aantal veelbelovende trainingen in de afgelopen weken is besloten om weer in competitie te gaan. “Er is de afgelopen maanden veel slecht nieuws geweest, maar nu heb ik goed nieuws en ik ben zo blij dat ik kan aankondigen dat ik dit weekend weer achter het hek zal staan. Ik heb nog niet zo veel gereden omdat ik pas tweeënhalve week aan het trainen ben, maar het gevoel met de motor is al heel goed dus het is tijd om weer te gaan racen. Zoals ik al eerder heb uitgelegd heeft de dokter me verteld dat ik soms wat pijn zal voelen maar dat dat acceptabel is“.

Ik ga naar Duitsland zonder een specifiek doel, want ik heb de afgelopen weken niet met andere toprijders gereden; ik had graag met Ben Watson willen rijden, maar na zijn crash in Spanje kon hij vorige week niet trainen. We zijn nooit gestopt met werken aan mijn fitnessprogramma, zelfs toen ik niet op de motor kon rijden, dus fysiek ben ik er klaar voor en ik denk dat mijn snelheid in orde zal zijn, maar het zal in het begin zeker moeilijker worden om de snelheid de hele duur van de manches vol te houden. Maar we moeten ergens beginnen. Ik zit nog niet op 100%, maar omdat ik een goed gevoel op de motor heb en we een paar goede trainingen hebben gehad, is het tijd om te gaan en het was beter om terug in Duitsland te starten dan te wachten op Indonesië,” aldus Febvre.

Foto: Kawasaki Racing Team MXGP