X

Vierde zege op rij voor Jippe Selen

Op het radiocircuit in Stevensbeek heeft Jippe Selen zijn vierde dagzege op rij behaald in de klasse MX 2 jeugd. Selen won beide manches en verstevigde hiermee zijn leidende positie in het kampioenschap. De tweede plaats was voor Sjef Platte met tweemaal de tweede plaats in de manches. Alex van Weerdenburg wist met tweemaal de derde plaats zijn eerste podium van dit seizoen te pakken met de derde plaats in het dagklassement, De vierde plaats kwam met Troy Dendooven in Belgische handen en de Spanjaard Roger Ponsa maakte de top vijf compleet.

Eerste manche
Het was Alex van Weerdenburg die de holeshot pakte voor Jeffrey Wiegmans. Zoals vaker dit seizoen was het al snel Selen die de koppositie wist te pakken. Wiegmans was voorbijgegaan aan aan Van Weerdenburg en lag nu op de tweede plaats. Daarachter volgden Platte en Dendooven. Halverwege de manche had Selen een mooie voorsprong en kon de manche gecontroleerd uitrijden. Daarachter gingen van Weerdenburg en Platte voorbij aan Wiegmans snel was het Platte die ook van Weerdenburg wist te passeren. Denddoven ging nog voorbij aan Wiegmans waarna de verschillen onderling steeds groter werden. Selen won de manche voor Platte, Van Weerdenburg, Dendooven en Wiegmans.

Tweede manche
Het was opnieuw van Weerdenburg die zijn kunststukje wist te herhalen en halverwege de eerste ronde de leiding had voor Jesse van Daal, Selen, Ponsa en Wiegmans. Bij de tweede doorkomst was het evenals in de eerste manche Selen die de koppositie had overgenomen. Van Weerdenburg volgde op een vijftal seconden. Van Daal en Wiegmans waren al teruggevallen tot buiten de top vijf. Het was dan ook Ponsa die op de derde plaats lag gevolgd door Platte en Bob Freriks. Ook voor Freriks was een top vijf positie geen lang leven beschoren en het was Dendooven die aan hem voorbijging. Platte wist zich opnieuw verder naar voren te rijden en ging voorbij aan Ponsa en wist ook van Weerdenburg weer te achterhalen en te passeren. Selen won opnieuw de manche met ruime voorsprong op Platte. Ponsa kwam nog tot vlak achter Van Weerdenburg om als vierde te eindigen. Ruim daar weer achter was het Dendooven die Freriks wist voor te blijven.

Eerste manche MX 2 jeugd Stevensbeek:
1. Selen, 2. Platte, 3. van Weerdenburg, 4. Dendooven, 5. Wiegmans, 6. Ponsa, 7. Dral, 8. Freriks, 9. van Daal, 10. Ermers.

Tweede manche MX 2 jeugd Stevensbeek:
1. Selen, 2. Platte, 3. van Weerdenburg, 4. Ponsa, 5. Dendooven, 6. Freriks, 7. van Daal, 8. Pullen, 9. van Tuil, 10. Kouws.

Dagklassement MX 2 jeugd Stevensbeek:
1. Selen 120, 2. Platte 108, 3. van Weerdenburg 100, 4. Dendooven 92, 5. Ponsa 90, 6. Freriks 82, 7. van Daal 78, 8. Dral 74, 9. Kouws 68, 10. Wiegmans 68.

Netto-tussenstand MX 2 jeugd 2022:
1. Selen 420, 2. Segers 372, 3. Ponsa 348, 4. Platte 346, 5. Dendooven 305 6. van Weerdenburg 299, 7. Blokland 296, 8. Ermers 275, 9. Dral 271, 10. Kouws 229.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics