X

Vijf minuten met Antonio Cairoli

Tijdens de eerste AMA outdoor in Pala hadden we een gesprek met Antonio Cairoli. Hij besliste te elfder ure om deel te nemen aan de eerste twee wedstrijden over de grote plas.

Het was voor het grote publiek dan ook verrassend om te horen dat de negenvoudige wereldkampioen weer op zijn KTM zou kruipen om in de VS deel te nemen aan de Lucas Oil Pro Motocross Nationals.

MXMag: Je besliste op erg korte tijd om hier deel te nemen in Pala. Wanneer is deze beslissing gevallen?

Antonio Cairoli: Eigenlijk hebben we pas een maand geleden besloten om hier deel te nemen. We waren aan het wachten op andere rijders om mee te doen maar uiteindelijk kreeg ik de kans. Gelijk ik al eerder zei was de tijd om echt topfit te zijn te kort, zeker voor een race op dit niveau. Dus het komt gelijk het komt en er zijn geen hoge verwachtingen.

MXMag: Vandaag reed je met de Amerikaanse versie van de KTM, heb je deze motor kunnen testen in Europa?

Antonio Cairoli: Nee, in Europa hebben we een ander frame en daarom heb ik op deze motor de vering aangepast omdat het chassis hier wat stijver is. De vering mag hier wat zachter staan maar we hebben het niet echt kunnen testen op een circuit. Daarom dat we hier in Pala nog wat zaten te zoeken naar de juiste setup. Maar zoals ik al zei zijn de verwachtingen daarom niet al te hoog.

MXMag: Je hebt in het verleden op heel wat verschillende circuits gereden. Welk circuit is te vergelijken met dit in Pala?

Antonio Cairoli: Ik denk dat Pala nog het meest te vergelijken valt met het circuit van Arroyomolinos in Spanje waar dit weekend een MXGP werd gehouden. Het is daar misschien wat harder van ondergrond maar de lay-out en de afhangende bochten zijn vergelijkbaar.

MXMag: Vandaag zijn ook uw vrouw en zoontje aanwezig op de race. Hoe is het voor jou om jou zoon bij je te hebben op de wedstrijden?

Antonio Cairoli: Ja, dat is echt fijn voor mij. We zijn niet echt gefocust op een overwinning of een straffe prestatie maar ik wil gewoon genieten van alles om me heen. Chase is er bij en hij speelt en geniet van de races en dat maakt me blij.

MXMag: Misschien kom je in de komende races in een positie dat je voor het podium kan vechten. Ben je van plan een volledig seizoen te rijden hier in de VS?

Antonio Cairoli: Ik weet het nog niet. Dat beslissen we na de wedstrijd in Hangtown. Momenteel heb ik een deal voor de eerste twee races, daarna zien we wel weer. Ik wil momenteel nog niet te ver vooruitdenken.

Foto: Niek Kamper en TC222 IG