X

Vijf minuten met Hunter Lawrence

Na Antonio Cairoli konden we ook Hunter Lawrence strikken voor een korte babbel in Pala. Daar werd vorig weekend de opener gereden van de AMA Nationals.

Hunter Lawrence werd er tweemaal tweede na zijn broer Jett. Wij trokken naar de luifel van het HRC Honda Team en spraken met het jonge talent uit Australië.

MXMag: Op het einde van het Supercross seizoen leek jij de man van het moment. Hoe voelde dat aan?

Hunter Lawrence: Dat voelde heel goed. Ik was er zo dichtbij om vier wedstrijden op een rij te winnen. Ik crashte in één van de races en kon toch het kampioenschap eindigen op 10 punten van de winnaar van het kampioenschap. Dat was echt cool. Ik was blij om met deze vibe de supercross te kunnen beëindigen en dat momentum mee te nemen naar de Nationals.

MXMag: Voor de start van de Supercross werd je niet verondersteld de West Coast competitie te doen. Hoe ging dat precies?

Hunter Lawrence: Wel, ik was natuurlijk aan het trainen voor de East Coast races maar dan crashte Jett met een blessure tot gevolg. Toen werd me gezegd dat ik er klaar voor was en de West Cost races kon doen. Dus deden we dat.

 

MXMag: Voor de Nationals was jij erg veel aan het trainen met je broer Jett. Zijn er verschillen tussen jullie trainingsschema’s?

Hunter Lawrence: Bedoel je de snelheid? Ja, ik ben sneller dan hem (lacht). Nu, in de week voor deze race in Pala was ik ziek dus mijn voorbereiding was niet optimaal. Ik voelde me zwak vandaag tijdens de race maar volgend weekend zal beter zijn.

MXMag: Dit jaar rij je met de 250. Zijn er plannen voor volgend jaar?

Hunter Lawrence: Ja, volgend jaar blijven we in de 250cc klasse en proberen we het Supercross kampioenschap te winnen en pakken we hopelijk ook een titel in de Nationals, dat is het plan.

 

MXMag: Ik stel ook hier vandaag weer vast dat jij en je broer enorm veel fans hebben. Hou je daarvan?

Hunter Lawrence: Het is cool. We kunnen samen zijn en op deze manier iets voor de fans doen. Het is erg speciaal om te mogen ervaren dat zoveel mensen ons volgen en steunen. We zijn blij dat we vandaag iets speciaals konden doen voor al onze fans. Het Amerikaanse publiek is geweldig en het is cool om te zien hoe ze mij en Jett steunen.

MXMag: Je bent nu al een tijdje in de VS en maakte de transitie van Australië naar Europa en dan naar de VS. Wat was voor jou de moeilijkste stap?

Hunter Lawrence: Naar Europa gaan, zeker weten. Daar leven ze anders, er heerst een andere cultuur. In Europa is het gewoon erg moeilijk om te wennen aan de levensstijl. Amerika lijkt gewoon heel hard op Australië waardoor je hier in de VS gemakkelijker kan integreren. De stap van Europa naar de VS was dus erg gemakkelijk voor ons.

Foto: HRC Honda en Niek Kamper