X

Zege Coldenhoff niet voldoende voor de titel

Een overwinning tijdens de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc was voor Glenn Coldenhoff niet voldoende om ook de titel te pakken. De Brabander won op het circuit van Rhenen met een tweede en eerste plaats de wedstrijd. Romain Febvre (1-4) wordt tweede op ‘Circuit Kwintelooyen’ voor Brent Van donink (4-2). Calvin Vlaanderen wordt beide manches derde en pakt met drie punten verschil op ‘The Hoff’ de titel waarmee hij de opvolger is van Arminas Jasikonis die de titel in 2019 won.

1e manche
In de training is Coldenhoff het snelste geweest maar de sprint naar de eerste bocht wordt gewonnen door Febvre. De Fransman wint de Ecomaxx Holeshot Award voor Coldenhoff en Vlaanderen. In de eerste ronde mengt Van doninck zich in de kopgroep en hij passeert Vlaanderen. Na zo’n tien minuten komt de Gebben Van Venrooy-rijder voorbij en dat gaat niet zonder contact waardoor Van Doninck terug zakt naar de vierde plaats. Even later verliest de crosser uit Herentals de aansluiting na een foutje. Vooraan is de strijd heftig want Febvre, Coldenhoff en Vlaanderen verliezen elkaar niet uit het oog. Als een trein van drie wagons gaan deze MXGP-rijders rond over het circuit van MARCO Rhenen. In de laatste ronde is het nog spannend want Coldenhoff probeert Febvre nog te verrassen in de laatste bocht maar dat lukt net niet. Coldenhoff wordt tweede voor Vlaanderen. Ondanks een schuiver weet Van doninck nog vierde te worden voor Sven van der Mierden.

2e manche
Door de warmte heeft de wedstrijdleiding besloten de wedstrijden 5 minuten in te korten. Vlaanderen reageert heel goed wanneer het starthek valt maar Febvre en Van doninck komen schouder aan schouder uit de eerste rechterbocht. De Belg neemt de leiding terwijl Coldenhoff volgt voor Vlaanderen en Davy Pootjes. Even lijkt Van doninck afstand te gaan nemen maar nadat Coldenhoff de tweede plaats overneemt van Febvre verliest de Belg zijn voorsprong. De 31-jarige Coldenhoff neemt de leiding over terwijl Febvre door een machine probleem Vlaanderen ziet passeren. Dat is voor de geboren Zuid-Afrikaan voldoend voor de titel! Coldenhoff wint voor Van doninck en Vlaanderen die feest viert. Febvre kan nog als vierde over de finish komen voor Freek van der Vlist.

Volgende keer:
Het kampioenschap zit erop, de nieuwe kampioen is bekend. De rijders gaan zich richten op de resterende EMX en WK wedstrijden. De KNMV zal aan de slag gaan, en ook moeten, voor dit kampioenschap in 2023. Wij kunnen wel zeggen dat deze sterke serie heel veel allure heeft verloren na twee seizoenen zonder wedstrijden.

Uitslagen KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc #4: Rhenen, NL:
Tijdtraining:
1. Glenn Coldenhoff NL Yamaha 1:40,647
2. Romain Febvre F Kawasaki 1:41,200
3. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 1:41,540
4. Brent Vandoninck B Yamaha 1:41,784
5. Sven van der Mierden NL GasGas 1:43,841

1e manche
1. Romain Febvre F Kawasaki
2. Glenn Coldenhoff NL Yamaha
3. Calvin Vlaanderen NL Yamaha
4. Brent Vandoninck B Yamaha
5. Sven van der Mierden NL GasGas

2e manche
1. Glenn Coldenhoff NL Yamaha
2. Brent Vandoninck B Yamaha
3. Calvin Vlaanderen NL Yamaha
4. Romain Febvre F Kawasaki
5. Freek van der Vlist NL KTM

Dagklassement:
1. Glenn Coldenhoff NL Yamaha 2-1
2. Romain Febvre F Kawasaki 1-4
3. Brent Vandoninck B Yamaha 4-2
4. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 3-3
5. Freek van der Vlist NL KTM 6-5

Eindstand na 4 wedstrijden:
1. Calvin Vlaanderen NL Yamaha 181
2. Glenn Coldenhoff NL Yamaha 178
3. Brian Bogers NL Husqvarna 130
4. Sven van der Mierden NL GasGas 118
5. Brent Vandoninck B Yamaha 112

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie