X

Alles wat je moet weten over de MXGP in Lommel

Dit weekend zijn alle motorcrossogen gericht op Lommelwood! Een propvol weekend motorcrossspektakel van de bovenste plank staat er op het menu. Samen met de weergoden werken de mensen van MXGP Flanders aan een spetterende 14de Grote Prijs van 2022.

Heel veel aandacht zal er gaan naar de Belgen met Jago Geerts als blikvanger. “The Jag” voert de rangschikking aan in de MX2-klasse met 8 punten voorsprong op de Fransman Tom Vialle. De teams van Geerts en Vialle doen flink wat geld op aan stickersets want de twee wisselden al acht maal de rode plaat dit seizoen. Om maar te zeggen dat Lommel het decor zal zijn van een bloedstollend gevecht tussen de twee toppers.

Ook Liam Everts staat flink in de picture. De rookie in de MX2 gaat steeds harder en liet al enkele flinke prestaties zien dit jaar. Vorig weekend reed hij de pannen van het dak in Tsjechië en zal in Lommel willen laten zien dat hij tot de absolute wereldtop behoort. Buiten de MX2 en de MXGP zullen de toeschouwers ook kunnen genieten van de EMX125 en de EMX250. In de EMX250 kunnen jullie de talentrijke broers Lucas en Sacha Coenen aan het werk zien.

Camping

Ook is er weer de traditionele camping, die is wel op een andere locatie maar er zijn shuttles voorzien voor de verplaatsingen van en naar het circuit.  Er is een koffiebar en een gezellig eethoekje maar ook zeker een nieuwe – uitgebreide – party-zone! Op de camping zijn douches en toiletten voorzien, 24u/24u toezicht. Er is geen stroomvoorziening. Op de nieuwe locatie wordt de party nog iets uitgebreider dan voorheen, dit jaar met een mengeling van live-muziek en onze vaste sfeermakers: DJ Vaneigens! Op vrijdag én zaterdag wordt de fuif telkens afgetrapt met een spectaculaire FMX-show van FMX4ever! De camping opent op vrijdag 22 juli 2022 om 9u, en je kan aanmelden tot middernacht.

VIP camping

Nieuw voor dit jaar is een VIP Camping. Op de oude (helaas kleiner geworden) locatie van onze camping is plaats voor een 50-tal campers. Deze camping, vlakbij de ingang, is voorzien van toiletten & douches én stroomvoorzieningen. 

Praktisch

Toeschouwers parkeren gratis en krijgen ook vrije toegang tot de paddock. Het circuit is sinds kort omgekeerd van rijrichting en dat is toch weer een heel andere ervaring voor de rijders en toeschouwers. Het motorcross-terrein bevindt zich aan de Westkant van Lommel, in Industriepark Balendijk.  Zet je GPS af in de buurt van Lommel, en volg de signalisatie van het evenement. Onze medewerkers begeleiden je, zodra je in de buurt van onze parkings bent. Adres:  Marie Curiestraat 24, 3920 Lommel. Voor de minder mobiele cross-fan, is er een verharde parking voorzien, vlakbij het crossterrein. Je kan deze bereiken door je mindervaliden-kaart te tonen aan onze parkingcontroleurs. Via verharde wegen kan een specifiek mindervalidenplatform naast het parcours bereikt worden, nét naast onze VIP Tent.

MXMag zal er de volle drie dagen aanwezig zijn zodat je niks hoeft te missen van het spektakel. Van elke reeks komt er een verslag en natuurlijk is onze fotograaf aanwezig om alles in te blikken voor de eeuwigheid. See you there.

Foto: Gino Maes en MXGP Flanders