X

Jeremy Van Horebeek stopt eind dit jaar

Gisteren raakte bekend dat Jeremy Van Horebeek besloten heeft om eind dit jaar te stoppen met motorcross op het hoogste niveau. De man uit Peer kreeg een aanbieding voor 2023 van zijn Italiaanse werkgever maar vond dat het genoeg was.

Het nochtans prima voorstel van Beta deed hem niet zwichten want hij wil zeker niet acteren in “het seizoen teveel” en dus gaat de stekker eruit. Van Horebeek werd vice-wereldkampioen in 2014 toen hij deel uitmaakte van het Yamaha-team van Michele Rinaldi. Hij moest toen de duimen leggen voor een beresterke Antonio Cairoli.

 

De Grote Prijs van Tsjechië was geen hoogvlieger voor “The Jerre”. Hij voelde zich ziek en moest zelfs forfait geven voor de tweede reeks. Naar een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal Van Horebeek geselecteerd worden voor de Motorcross der Naties dit jaar. Dat wordt dan zijn laatste wedstrijd als professioneel motorcrosser. Het Belgisch MXoN-team wordt traditioneel bekend gemaakt tijdens de wedstrijd van de Keiheuvel in Balen op 15 augustus.