X

Moeilijk weekend voor zieke Romain Febvre

De MXGP van Tsjechië is er eentje om snel te vergeten voor de Franse Kawasaki-rijder Romain Febvre. Hij startte niet meer in de tweede reeks door ziekte.

Op zaterdag liep het al niet lekker voor hem met een 13de plaats in de kwalificatiereeks. Een ondermaatse 15de plaats in de eerste reeks op zondag was ook al geen goed teken waardoor hij in samenspraak met KRT besloot om de handdoek in de ring te gooien.  Bij de start van de eerste race kwam hij als achtste voorbij met een geweldige rush rond de buitenkant van de eerste bocht en hield die positie twintig minuten vast.Hij hield tot het einde vol en eindigde als vijftiende, maar besloot na overleg met het team niet aan race twee te beginnen.

Antti Pyrhönen (KRT team manager): “Romain voelde zich al een beetje ziek voordat hij hier aankwam maar hij reed goed op zaterdag dus we hadden nog rustig vertrouwen voor vandaag. Maar ‘s nachts werd hij echt ziek in zijn maag, hij kon niets binnenhouden en sliep maar een uur. We weten dat hij een vechter is en hij deed zijn best in de eerste manche, maar na twintig minuten was al zijn energie op en hij was uitgedroogd omdat hij niet kon eten of drinken. Dus besloten we dat het beter was om race twee uit te zitten. “

Foto: Tim Van Echelpoel