X

Vista Outdoor neemt Fox Racing over

Vista Outdoor Inc., het moederbedrijf van 39 gerenommeerde merken die sport- en outdoorproducten ontwerpen, produceren en verkopen aan consumenten over de hele wereld, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Fox Racing uit Irvine, Californië, een wereldwijd icoon op het gebied van motorcross, mountainbike en lifestyle-uitrusting voor avonturiers.

De overnameprijs bedraagt $540 miljoen. Fox Racing is al 50 jaar een toonaangevende stem in de motorcross- en adventure-gemeenschap, met een toegewijde groep consumenten en getalenteerde medewerkers die de missie van het merk belichamen om “gisteren te eren, vandaag te overwinnen en morgen uit te vinden”.

Fox Racing’s lange geschiedenis in het produceren van innovatieve uitrusting die racers en ontdekkingsreizigers in staat stelt nieuwe hoogten te bereiken, sluit perfect aan bij Vista Outdoor’s bestaande portfolio van toonaangevende outdoormerken. De netto-omzet van Fox Racing groeide van kalenderjaar 2019 tot 2021 met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van ongeveer 20% en zal naar verwachting in kalenderjaar 2022 meer dan dat groeien.

In de afgelopen vier jaar hebben we een gediversifieerde portefeuille van iconische outdoormerken opgebouwd onder leiding van een bewezen leiderschapsteam dat goed blijft presteren en sterke resultaten blijft behalen voor onze aandeelhouders“, zegt Chris Metz, CEO van Vista Outdoor. “Met de overname van Fox Racing zetten we de succesvolle implementatie voort van onze strategie om acquisities te gebruiken om onze leiderschapspositie uit te breiden en te profiteren van groeikansen op lange termijn in de buitensportrecreatie.

Jeffrey McGuane, CEO van Fox Racing: “Fox Racing past perfect in ons portfolio en heeft een reputatie op het gebied van helmen, beschermende kleding en kleding van hoge kwaliteit voor motorcross en mountainbiken. Motorcross en mountainbiken zijn groeiende en vertrouwde categorieën voor Vista Outdoor. Fox Racing is synergetisch met onze bestaande action sports business unit, waartoe Bell Helmets, Giro, Blackburn, Krash, Copilot, Camelbak  en Raskullz behoren. De toevoeging van Fox Racing aan ons portfolio zal ons in staat stellen om ons te richten op meerdere consumenten demografieën in mountain- en racefietsen, skiën/snowboarden en powersports.