X

Vlaeymans pakt de overwinning in Lichtenvoorde

Tijdens de Zwarte Cross heeft Jan Vlaeymans de achtste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads gewonnen. De Belg werd eerste en tweede op het circuit van Lichtenvoorde voor Rick Haverdil (3-3) en Joe Maessen (8-1). Vlaeymans vergroot met deze zege zijn voorsprong in de tussenstand op Maessen.

Eerste manche
Wanneer het starthek valt voor de eerste manche neemt Haverdil de beste start terwijl de quad van Maessen door de lucht vliegt. De Limburger kan gelukkig verder maar hij heeft heel veel tijd verloren door die crash. Haverdil rijdt aan de leiding voor Hogendoorn en Vlaeymans die volgt. In de vijfde ronden weet Vlaeymans de tweede plaats over te nemen en niet veel later wordt de leiding overgenomen. Inmiddels heeft Ricardo Phoelich de derde plaats overgenomen en Hogendoorn en komt Maessen in het achterveld aan! Phoelich voert de druk op bij Haverdil en de Wijchenaar neemt de tweede plaats over. Haverdil wordt derde voor Ruben van Lith en Gijs Wentink. Maessen rijdt de longen uit zijn lijf en hij weet nog als achtste over de finish te komen!

Tweede manche
Ook de tweede manche is Haverdil de beste starter en nu komt Maessen wel goed door de eerste bocht. Vanaf de vierde plaats werkt Maessen zich naar voren en hij neemt de leiding over in de vijfde ronden. Vlaeymans heeft inmiddels Wentink te pakken en hij jaagt op Haverdil. De achterstand van vier seconden wordt snel weggewerkt en Vlaeymans gaat direct in de aanval. Met succes want Vlaeymans neemt de tweede plaats over op tien seconden achter leider Maessen. Deze geeft de overwinning niet meer uit handen en pakt de volle buit. Vlaeymans wordt tweede voor Haverdil. Wentink weet nu voor Van Lith te finishen. Phoelich komt niet aan de finish, hij valt in de beginfase van de wedstrijd uit.

Na de vakantie gaat het kampioenschap verder, op 11 september worden de punten verdeeld op het circuit van MAC Lierop.

Uitslagen KNMV ONK Quads #7; Lichtenvoorde, NL:
1e manche
1. Jan Vlaeymans B Yamaha
2. Ricardo Phoelich NL Yamaha
3. Rick Haverdil NL CRQF
4. Ruben van Lith NL W-Tec
5. Gijs Wentink NL CRQF
8. Joe Maessen NL Yamaha

2e manche
1. Joe Maessen NL Yamaha
2. Jan Vlaeymans B Yamaha
3. Rick Haverdil NL CRQF
4. Gijs Wentink NL CRQF
5. Ruben van Lith NL W-Tec

Dagklassement:
1. Jan Vlaeymans B Yamaha 1-2
2. Rick Haverdil NL CRQF 3-3
3. Joe Maessen NL Yamaha 8-1
4. Gijs Wentink NL CRQF 5-4
5. Ruben van Lith NL W-Tec 4-5

Tussenstand ONK quads:
1. Jan Vlaeymans B Yamaha 339
2. Joe Maessen NL Yamaha 299
3. Rick Haverdil NL CRQF 265
4. Ricardo Phoelich NL Wtec 264
5. Ruben van Lith NL W-Tec 232

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Orangehat