X

Eli Tomac ziet een één op één race tegen Jeffrey Herlings wel zitten

Nog niet zo lang geleden opperde Jeffrey Herlings het idee om een race te rijden tegen Eli Tomac. De twee worden op dit moment beschouwd als de snelste motorcrossers ter wereld. De voedingsbodem achter dit idee ligt aan het feit dat heel wat motorcrossliefhebbers op social media discussiëren over wie nu de beste is. 

Herlings kwam dan met het idee om een race te houden, één op één, om voor eens en altijd uit te maken wie de kroon van snelste motorcrosser mag dragen. Eli Tomac heeft nu aangegeven dat hij de handschoen wil opnemen tegen The Bullet. Het idee van deze “battle van de eeuw” wordt nu wel erg concreet. Het is Ben Townley die met beide rijders in contact is en wil helpen om dit idee om te zetten in iets concreets. Er wordt nagedacht over locaties en tijdstippen.

Tomac zou al aangegeven hebben dat hij dit ziet zitten na het AMA Supercross seizoen van 2023. Dat zou dan wel betekenen dat Herlings deze race zou moeten doen midden in zijn MXGP-campagne. Een ander idee dat op de tafel werd gelegd is de één op één race te verdelen over twee circuits, een hardpack omloop in de VS en een zware zandomloop in Nederland. De inzet werd bepaald op 100.000 dollar dat zou bijeen geschraapt worden via een livestream met een PayPper View systeem. Wait and see.