X

Feld Motor Sports en MX Sports Pro Racing vormen samen het wereldkampioenschap SuperMotocross

Feld Motor Sports, Inc. en MX Sports Pro Racing hebben vandaag gezamenlijk een partnership aangekondigd dat zal leiden tot de oprichting van het SuperMotocross Wereldkampioenschap. Onder deze nieuwe alliantie zullen de twee bedrijven samenwerken om zowel Supercross als Motocross te laten groeien, door het creëren van een nieuw kampioenschap platform dat de beste atleten van de sport zal belonen met een budget van 10 miljoen dollar.

Vanaf 2023 zal het professionele raceseizoen uitbreiden en culmineren met het SuperMotocross Wereldkampioenschap op zaterdag 14 oktober in het Los Angeles Memorial Coliseum in LA, Californië.

Met de oprichting van het SuperMotocross Wereldkampioenschap zetten we een belangrijke stap om de sport te laten groeien tot een serie die beter geschikt is voor de groeiende wereldwijde markt en de impact ervan op onze fans en sponsors,” aldus Kenneth Feld, voorzitter en CEO van Feld Entertainment, Inc. “Terwijl media en technologie zich blijven ontwikkelen, zal SuperMotocross in staat zijn om te profiteren van deze innovaties om nieuw publiek te bereiken en exponentieel te groeien in de komende jaren.”

Het Monster Energy AMA Supercross Kampioenschap en het Lucas Oil Pro Motocross Kampioenschap zullen beide hun eigen kampioenen blijven kronen aan het einde van hun respectievelijke series’. Daarna zullen de 22 beste 250cc piloten en de 22 beste 450cc piloten in gecombineerde Supercross en Pro Motocross punten zich kwalificeren om te strijden in de twee SuperMotocross Playoff Rounds. Daarna is er nog een wereldkampioenschaprace voor de SuperMotocross #1 plaat. De winaar gaat aan de haal met een hele dikke cheque.

We vieren dit seizoen 50 jaar Amerikaanse Motocross en de oprichting van het SuperMotocross wereldkampioenschap en de samenwerking met Supercross is misschien wel een van de meest belangrijke veranderingen die de sport ooit heeft ondernomen,” aldus Carrie Coombs-Russell, Chief Executive Officer, MX Sports Pro Racing. “Deze samenwerking zal de enige off-road raceserie op de planeet creëren die een volledig ondersteunde infrastructuur biedt, van amateurontwikkeling tot de professionele rangen, voor wereldwijde deelnemers om te racen op ‘s werelds meest uitdagende en veeleisende circuits.

Alle zeven constructeurs (KTM, Husqvarna, GASGAS, Kawasaki, Honda, Yamaha en Suzuki) zijn enthousiast over dit nieuwe partnerschap en zetten zich volledig in om met hun raceteams te racen. Fabrieksondersteunde inspanningen vormen al meer dan vijf decennia de ruggengraat van de professionele racesport in de Verenigde Staten. Hun betrokkenheid zorgt ervoor dat het hoogste niveau van racecompetitie zal worden voortgezet in de Supercross, Pro Motocross en gedurende de SuperMotocross Playoffs en het Wereldkampioenschap.

De oprichting van het wereldkampioenschap SuperMotocross is de grootste en meest positieve stap die ooit in onze sport is gezet,” aldus Roger De Coster – Director of Motorsports, KTM Group North America. “Supercross en Motocross racen in de VS is op dit moment erg sterk en deze investering van Feld Motor Sports en MX Sports Pro Racing zal een volgende generatie van fans naar het motorrijden brengen.

Het wereldkampioenschap SuperMotocross zal de beide disciplines Supercross en Pro Motocross combineren en een unieke en aparte vorm van racen introduceren onder de naam SuperMotocross, waarmee het een nieuwe discipline voor de sport wordt. Op maat ontworpen circuits zullen worden gebouwd om deze nieuwe stijl van racen te laten zien. Locaties van wereldklasse zullen ruimte bieden om de beste baanontwerpen van Supercross, Pro Motocross en nu SuperMotocross te integreren, om eindelijk een podium te bieden waar het ultieme debat van de sport kan worden beslist – wie is de beste in de wereld en uiteindelijk de kroning van een nieuwe algemene kampioen.