Good old Graham Jarvis wint Red Bull Romaniacs

Good old Graham Jarvis wint Red Bull Romaniacs
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De 47-jarige Graham Jarvis is een fenomeen. Gisteren wist hij voor de zevende maal de extreem zware Red Bull Romaniacs te winnen. Jarvis is een legende in de sport, de meest erkende enduro atleet, een ambassadeur, een fenomeen, een icoon en rolmodel voor alle rijders en fans over de hele wereld.

Hij wordt gerespecteerd en opgekeken door collega rijders die hem proberen te volgen en te profiteren van zijn kennis en ervaring. Graham Jarvis: “Ik voelde me goed de andere dagen, maar vandaag moest ik zo diep graven, ik had geen energie, mensen passeerden me en ik hield gewoon vol, alles kan gebeuren, zelfs voor oude jongens. Ik ben gewoon blij dat ik weer kan rijden na een blessure zoals die van vorig jaar. Op 47-jarige leeftijd is het ongelooflijk, waarschijnlijk de beste overwinning uit mijn carrière, eerlijk gezegd.

Mario Roman (ESP, Sherco) was weer op dreef. Hij wist dat hij de kloof met Jarvis en Teo Kabakchiev (BGR, Husqvarna) moest overbruggen. Hij had enkele van de snelste tijden tijdens de Live Maniacs op de vorige drie dagen. Mario Roman (ESP, Sherco) zette een buitenaardse prestatie neer en klom alweer op het podium in de eindstand.  Teodor Kabakchiev had een verbazingwekkende race. Hij was meedogenloos in zijn missie om de leiders op de hielen te zitten. Zijn gecombineerde vaardigheid in de steile hellingen en echt hoge snelheden op de snelle secties was de perfecte combinatie, gekoppeld aan zeer weinig fouten, eindeloze energie en een niet te stoppen houding. Hij wist een verbluffend resultaat neer te zetten en stond aan het eind van de vijf dagen op de tweede plaats op het podium.

De Gold-klasse vormde twee groepen. De leidende top zes, waartoe ook Michael Walkner (AUS, GAS GAS) en Trystan Hart (CAN, KTM) behoorden, en de concurrenten die niet hetzelfde tempo konden aanhouden, werden gescheiden door een kloof van meer dan drie uur. Manuel Lettenbichler (DEU, KTM) reed ongelooflijke tijden. Hij rijdt nu voor de punten van het F.I.M. World Hard Enduro Championship, nadat hij op Offroad Day 1 een straf van twee uur had gekregen voor hulp van buitenaf met een kapotte koppeling.

Eindstand Red Bull Romaniacs

1. Graham Jarvis (Husqvarna) 21:05:40; 2. Teodor Kabakchiev (KTM) 21:14:12; 3. Mario Roman (Sherco) 21:19:06; 4. Trystan Hart (KTM) 21:38:39; 5. Michael Walkner (GASGAS) 21:44:10; 6. Manuel Lettenbichler (KTM) 22:58:06; 7. Matthew Green (KTM) 24:09:18; 8. David Cyprian (KTM) 24:47:43; 9. Suff Sella (KTM) 25:59:49; 10. Rigor Rico (KTM) 28:03:02…

Championship Standings (After round 5)

1. Mario Roman (Sherco) 73pts; 2. Manuel Lettenbichler (KTM) 70pts; 3. Billy Bolt (Husqvarna) 62pts; 4. Graham Jarvis (Husqvarna) 60pts; 5. Teodor Kabakchiev (KTM) 52pts…

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Op 13-14 juli 2024 zal het FIM Junior World Championship worden verreden op het circuit van Heerde. Het Team Nederland heeft maarliefst 17 rijders geselecteerd voor deelname aan deze wedstrijd …
 • VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  Deze aflevering speelt zich af in Agueda en bevat een diepgaande analyse met de Sloveense rijders Tim Gajser en Jan Pancar. Ze laten de verschillende benaderingen van motorcross zien, van …
 • Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Eind vorig jaar kwam Edgar Canet-Ardevol in aanraking met de rally sport. De Spanjaard kwam jaren voor het RFME Junior team uit in de motocross maar blessures gooide roet in …
 • Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

  Van Dam profiteert van afwezigheid Van der Werff

  Kaylee van Dam heeft afgelopen zondag volop geprofiteerd van de afwezigheid van Britt van der Werff. In Geldermalsen won Van Dam beide manches en pakte hiermee naast de dagoverwinning ook …