X

Jorge Prado over zijn gezondheidsproblemen

Iedereen kon al een tijdje zien dat Jorge Prado niet echt de Prado is die we kennen. De Spanjaard kan snelle rondjes neerzetten maar het lukt hem momenteel niet om een ganse reeks op niveau te presteren. Nu weten we waarom. Hij kreeg met een tweede coronabesmetting af te rekenen en die hakte er flink in.

De bookmakers hadden hem als kandidaat wereldkampioen genoteerd bij aanvang van het seizoen 2022 maar dat bleek niet echt uit de harde cijfers. Prado was goed maar niet goed genoeg om mee te strijden voor een eventuele wereldtitel. Momenteel staat hij derde in de tussenstand maar Glenn Coldenhoff zit hem op de hielen met een klein verschil van vier puntjes.

Jorge Prado: “Ik ben goed, qua snelheid, maar ik ben niet zo gezond op het moment. Sinds ik COVID had in Lommel, heb ik het erg moeilijk. Ik vind het niet leuk om in de posities te rijden waarin ik nu rijd, maar ik kan niet veel meer doen. Het is oké voor één ronde, zoals je ziet in de tijdtrainingen. Ik beschik gewoon niet over honderd procent van mijn mogelijkheden tijdens de reeksen. Ik voelde me fysiek heel goed in de week voor Lommel maar nu heeft COVID me te pakken. Ik heb het moeilijk – hopelijk gaat het nog een beetje beter.

Ik heb helemaal niet geslapen van zaterdag op zondag en toen ben ik gaan racen in Lommel. Ik deed een coronatest toen ik terug thuis was en die was positief, dus ik kon een week niet rijden. Ik ben daarna langzaam weer gaan trainen en heb twee dagen voor Zweden gereden. Ik kom naar de Grands Prix om me voor honderd procent in te zetten, maar ik ben gewoon niet gezond. Het heeft niets met trainen te maken – het is gewoon een beetje pech. Zeker op dit punt in het seizoen! Ik kan niet veel doen.