X

Bogers wint, Van der Mierden viert feest!

Op ‘Circuit New Seven Hills’ heeft Brian Bogers de twaalfde wedstrijd KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc gewonnen. De Husqvarna-rijder won beide manches voor Sven van der Mierden. Daarmee verzekerde de GasGas-rijder zich vroegtijdig van de titel! Rene de Jong mocht mee op het podium klimmen, hij werd beide manches als derde afgevlagd.

1e manche
In de tijdtraining is Bogers de snelste man en hij controleert ook de tweede manche. De Husqvarna-rijder heeft alle ronden de leiding in handen en wint. In de beginfase heeft Miro Sihvonen de tweede plaats in handen maar de Fin ziet Van der Mierden passeren. Een drietal ronden later verdwijnt de JWR-rijder uit de wedstrijd. De Jong maakt zijn debuut in de kleuren van Hannamax Motorsport en de Noord-Hollander wordt derde. Hij komt als derde uit de eerste ronde om vervolgens Van der Mierden te zien passeren. Later zakt Sihvonen dus terug en De Jong pakt daarmee de derde plaats. Nick Leerkens wordt als vierde afgevlagd voor Freek van der Vlist.

2e manche
Ook de tweede manche wordt gecontroleerd door Bogers, in de beginfase heeft De Jong de tweede plaats in handen maar hij ziet Van der Mierden snel passeren. En daarmee is de top drie al heel snel duidelijk. Leerkes weet in de vierde ronden de vierde plaats over te nemen van Joel van Mechelen. Deze moet na acht ronden plaats maken voor Van der Vlist die geen goede start heeft gehad. De KTM-rijder komt van de zeventiende plaats terug naar vijf en daarmee is de top vijf gelijk aan die van de eerste manche.

Uitslagen KNMV ONK 500cc: Berghem, NL:
1e manche
1. Brian Bogers NL Husqvarna
2. Sven van der Mierden NL GasGas
3. Rene de Jong NL GasGas
4. Nick Leerkes NL KTM
5. Freek van der Vlist NL KTM

2e manche
1. Brian Bogers NL Husqvarna
2. Sven van der Mierden NL GasGas
3. Rene de Jong NL GasGas
4. Nick Leerkes NL KTM
5. Freek van der Vlist NL KTM

Dagklassement:
1. Brian Bogers NL Husqvarna 1-1
2. Sven van der Mierden NL GasGas 2-2
3. Rene de Jong NL GasGas 3-3
4. Nick Leerkes NL KTM 4-4
5. Freek van der Vlist NL KTM 5-5

Tussenstand 500cc na 12 wedstrijden:
1. Sven van der Mierden NL GasGas 1136
2. Freek van der Vlist NL KTM 864
3. Joel van Mechelen NL KTM 841
4. Nick Leerkes NL KTM 771
5. Joshua van der Linden NL GasGas 700

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie