GasGas onthult zijn eerste Rally motor – de RX 450F Replica

GasGas onthult zijn eerste Rally motor – de RX 450F Replica
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Dit is een speciale! Sinds Sam Sunderland in 2022 de Dakar Rally won, wilde GasGas iets terug doen voor de rallygemeenschap. Daarom hebben we een op GasGas Factory Racing geïnspireerde rallymotor ontworpen, die we de RX 450F Replica noemen! Elke RX 450F Replica is zorgvuldig samengesteld uit dezelfde high-performance onderdelen die ook op Sam’s Dakar-winnende machine te vinden zijn. Dit is veel meer dan een imitatiemodel, de RX 450F Replica komt zo dicht mogelijk bij het echte werk en is nu wereldwijd verkrijgbaar!

Of je nu een echte rallyrijder bent of deel uitmaakt van een team, de gloednieuwe RX 450F Replica van GASGAS maakt je rallycarrière of je volgende woestijnavontuur een stuk gemakkelijker en leuker! De replica-motor heeft absoluut niets nodig om te kunnen racen en is met de hand opgebouwd uit een lange lijst essentiële rally-specifieke onderdelen, waarvan de meeste exact dezelfde zijn als die op de racemotoren van Sam Sunderland en Daniel Sanders.

Kijk maar eens wat er allemaal op zit:

  • Superlichte koolstofvezel navigatietoren
  • WP XPLOR PRO 7548 voorvork
  • WP XPLOR PRO 7750 achterschokdemper
  • Rood geanodiseerde X-TRIG drievoudige klemmen
  • Rood Supersprox Stealth achtertandwiel
  • Neken stuur
  • Akrapovic uitlaat
  • Oversize Brembo remmen
  • Hinson koppelingsdeksel met GASGAS merk
  • Continental TKC 80 banden
  • Zwart geanodiseerde EXCEL velgen
  • Optionele sticker kit

De GasGas RX 450F Replica is gebaseerd op de krachtbron van onze MC 450F crossmotor en levert dus zeker goede prestaties! De elektrische tovenarij tempert de dingen een beetje om bruikbaar vermogen te leveren dat speciaal op maat gemaakt is voor de rallyracerij. Binnenin de motor is het ook heel bijzonder. Voor extra betrouwbaarheid zijn er een versterkte koppeling en versnellingsbak, een herwerkte SOHC cilinderkop en een Pankl drijfstang en zuiger.

De beste vering die voor dit geld te koop is, is gemonteerd op de nieuwe GasGas RX 450F Replica – WP Pro Components. Om precies te zijn en voor degenen die weten wat wat is, het is de Xplor Pro 7548 voorvork met de Xplor Pro 7750 schokdemper achteraan. Deze combinatie wekt vertrouwen dankzij de consistente prestaties op het ruigste en zwaarste rallyterrein.

Om de constructie af te ronden en ervoor te zorgen dat de Gasgas RX 450F vanaf nieuw op het hoogste niveau kan racen, wordt tijdens het assemblageproces een selectie van de beste aftermarket-componenten gemonteerd. Op het vlak van prestaties hebben we het over de X-TRIG triple clamp, overgedimensioneerde Brembo-remmen, een Akrapovic-uitlaat en Continental TKC 80-banden. Voor duurzaamheid hebben we een Supersprox Stealth tandwiel gemonteerd, Neken stuur en een Hinson koppelingsdeksel met GasGas embleem. We hebben ook een optionele sticker kit bij elke machine gedaan, die super makkelijk aan te brengen is indien nodig.

Voor meer informatie en om de volledige specificaties van de RX 450F Replica te bekijken, ga je naar GASGAS.com.

Hij is wereldwijd in zeer beperkte aantallen bij de dealers verkrijgbaar! De beschikbaarheid kan van land tot land verschillen. Voor volledige prijsinformatie en meer informatie kunt u contact opnemen met uw nationale GASGAS dealer of importeur.

 

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …