X

HRC tekent contracten met Tim Gajser en Ruben Fernandez

Honda Racing Corporation heeft aangekondigd dat het zijn contract verlengd met Tim Gajser, die momenteel uitkomt het wereldkampioenschap MXGP voor Team HRC. Ook heeft het een nieuw contract getekend met Rubén Fernández. Beide rijders hebben voor meerdere jaren getekend.

Na het winnen van het WK in de MX2-klasse in 2015 stapte de 25-jarige Sloveen het jaar daarop naar de MXGP klasse en won het kampioenschap samen met de Rookie of the Year titel. Hoewel hij de twee daaropvolgende jaren de titel niet won, won Gajser opnieuw in 2019 en 2020 en en won dit jaar zijn vierde MXGP-titel. Hij heeft nu in totaal vijf wereldtitels gewonnen.

Rubén Fernández, de 23-jarige Spanjaard, werd derde algemeen in de EMX250-klasse van het Europees Motocross Kampioenschap. Hoewel hij in 2018 overstapte naar MX2, verhuisde hij het jaar daarop weer terug naar EMX250. Na een fulltime overstap naar MX2 in 2020, eindigde hij dat jaar als negende. In 2021 stapte Fernández over naar het MX2-team Honda 114 Motorsports, maar ging vanaf ronde 17 over naar de MXGP-klasse. Dit jaar zette Fernández zijn fulltime carrière voort in de MXGP-klasse en eindigde als achtste in het kampioenschap.

Tim Gajser: “Het was een gemakkelijke beslissing om deze geweldige relatie met Team HRC verder te zetten. Het is als een tweede familie voor me en er is geen andere plaats waar ik het gevoel heb dat het zo’n fijne omgeving is. Ik zeg altijd “Happy Rider, Fast Rider” en het werken met iedereen in Team HRC, van alle monteurs in Japan, tot mijn praktijkmonteur, tot mijn fysio, het is allemaal zo plezierig en ik kijk er altijd naar uit om te gaan racen. Ik heb vijf wereldkampioenschappen gewonnen met Honda, dus ik voel me erg op mijn gemak aan boord van de CRF450R en ze doen altijd geweldig werk met het ontwikkelen en verbeteren van de machine, dus ik weet dat ik op een motor zal rijden die in staat is om titel nummer zes te winnen in 2023. Ik wil al mijn supporters over de hele wereld hartelijk bedanken en ik kijk ernaar uit om jullie volgend jaar bij Team HRC te ontmoeten.

Ruben Fernandez: “Het is een droom die uitkomt om voor Team HRC in de MXGP-klasse te rijden. Het team is het beste in de paddock en omdat ik de afgelopen jaren op de Honda heb gereden, ben ik erg vertrouwd met de motor, maar nu ben ik erg enthousiast om volgend jaar op de volledige fabrieksmachine te mogen rijden. Ik ben ook erg blij om met Tim samen te werken, want ik weet dat ik veel kan leren van een rijder die vijfvoudig wereldkampioen is. Ik wil iedereen bedanken die me tijdens mijn carrière heeft gesteund, die me zover heeft gebracht en ik kan niet wachten om iedereen te laten zien waartoe ik in staat ben. Ik heb nu de winter om me voor te bereiden, en ervoor te zorgen dat ik klaar ben voor de eerste gate-drop in 2023.

Koji Watanabe, HRC voorzitter: “We zijn allemaal erg blij dat Tim weer bij Honda tekent. Hij is een belangrijke figuur voor ons bedrijf, en de perfecte ambassadeur op en naast het circuit. Zijn prestatie van het winnen van vijf wereldtitels is ongelooflijk en we hopen dat hij in de toekomst nog meer doelen kan bereiken op Honda’s. Het is ook spannend om een nieuwe jonge rijder, Ruben Fernandez, bij het team te hebben. Hij heeft het de afgelopen jaren goed gedaan en dit is het perfecte moment voor hem om de overstap naar Team HRC te maken. Hij heeft al successen behaald op Honda en we hopen dat we daar de komende jaren op kunnen voortbouwen. Ik wens beide rijders veel succes.

Foto: Bavo Swijgers en archief