X

Mist Daymond Martens de start van het Frans zandkampioenschap?

Met het Championnat de France des Sables dat start in Berck-sur-Mer op 15 en 16 oktober, kwam Daymond Martens deze week ten val tijdens een training op de baan in Loon Plage in Noord-Frankrijk. Een operatie zal waarschijnlijk nodig zijn.

Daymond Martens heeft deze zomer opnieuw getekend bij Honda Wonderbike voor het komende zandseizoen. De voormalige winnaar van de Enduropale du Touquet maakte zich deze week op voor de wedstrijd in Loon Plage toen hij een renner niet kon ontwijken die net achter een blinde sprong viel.

Het eerste onderzoek van zijn bij de val verwonde hand bracht een bijna afgescheurde ringvingerpees aan het licht. Er moesten ook vijf hechtingen in de open wonde worden aangebracht, terwijl de pink gebroken en ontwricht was. Een consult met een chirurg is gepland voor vandaag om de omvang van de verwondingen opnieuw te beoordelen. Waarschijnlijk zal een operatie nodig zijn.

Deze val komt op het slechtste moment aangezien Daymond Martens over een maand aan de start moet staan van het Frans Kampioenschap zand voor de Beach-Cross in Berck-sur-Mer. Laten we hopen dat onze landgenoot tegen dan volledig hersteld is van dit ongeluk.