Arrowhead Engineered Products neemt Bihr over

Arrowhead Engineered Products neemt Bihr over
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Arrowhead Engineered Products, een wereldleider in de distributie van vervangingsonderdelen, en de aandeelhouders van Bihr hebben vandaag de overname bekendgemaakt van Bihr, een toonaangevende Europese distributeur van reserveonderdelen, accessoires en rijdersuitrusting voor motorfietsen, quads/ATV’s, fietsen en scooters. Bihr, met hoofdzetel in Kontich, België, is actief in 20 landen en verkoopt 350 merken en meer dan 200.000 onderdelen aan een netwerk van meer dan 15.000 detailhandelaars.

“We proberen samen te werken met zeer succesvolle en gerespecteerde organisaties, waardoor elke overname een succes wordt en onze groei wordt versneld om de grootste leverancier van onderdelen voor terreinwagens voor de markt van auto-onderdelen ter wereld te worden”, zei John Mosunic, CEO van Arrowhead. “De combinatie van Bihr en Arrowhead creëert een wereldleider in powersports met een onmiskenbaar waardevoorstel voor dealers.”

John Mosunic

Christophe Piron, voormalig CEO van Bihr, treedt in dienst bij Arrowhead Engineered Products als Co-President van Europa en President van Powersports Europe. Hij zal deel uitmaken van het uitvoerend comité van Arrowhead. “Bihr en Arrowhead creëren een bedrijf waar het geheel groter is dan de som van de delen”, zei Piron. “We zijn erop voorbereid om onze gedeelde expertise te benutten om ons aanbod en klantenbereik uit te breiden.”

Alcopa en de andere aandeelhouders investeerden in 2010 in Bihr en speelden een voortrekkersrol bij de Europese ontwikkeling van het bedrijf vanuit Frankrijk. Managing Partner Damien Heymans zei: “We zijn al meer dan 10 jaar de trotse aandeelhouders van Bihr en zijn ervan overtuigd dat Arrowhead nu de ideale partner is om de groei van het bedrijf voort te zetten.”

LEES MEER  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

“Bihr’s eersteklas logistiek, standvastige toewijding aan klantenservice en het uitbreiden van het portfolio van eigen merken zullen sterke troeven worden voor Arrowhead. We zijn ervan overtuigd dat beide partijen enorm zullen profiteren van deze overname”, zei Axel Moorkens, managing director, Alcopa. Bihr zal onze activiteiten gewoon voortzetten en vanuit onze huidige locaties opereren en verzenden. eil, Gotshal & Manges LLP heeft Arrowhead Engineered Products advies gegeven voor deze transactie.

Arrowhead Engineered Products, gevestigd in Blaine, MN, is een toonaangevende wereldwijde engineer en omnichannel distributeur van niet-discretionaire, eigen merk- en vervangingsonderdelen. Het bedrijf maakt gebruik van data en digitale capaciteiten om cruciale onderdelen te leveren voor outdoor power equipment, powersports, golfkarretjes, speciale voertuigen, landbouw en andere diverse markten. Met distributie- en inkoopvestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië bedienen de medewerkers van Arrowhead Engineered Products meer dan 100.000 klanten over de hele wereld. Bezoek www.arrowheadepinc.com voor meer informatie.

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …