Evgeny Bobryshev: “Ik heb alles geprobeerd om te rijden ondanks de sancties tegen Russische atleten”.

Evgeny Bobryshev: “Ik heb alles geprobeerd om te rijden ondanks de sancties tegen Russische atleten”.
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het seizoen dat ten einde loopt was een moeilijk jaar voor Evgeny Bobryshev. De gebeurtenissen in Oekraïne hebben ertoe geleid dat de Russische motorcrosser nergens ter wereld mag deelnemen aan wedstrijden.

In een gesprek met Gatedrop.com tijdens de WSX in Cardiff zei Bobryshev: “Het is heel vreemd hoe ik me hier voel. Als ik de renners zich zie klaarmaken voor de start, is dat een heel vreemd gevoel, want ik zou graag één van hen zijn. Maar voorlopig kan ik gewoon kijken en genieten van de show.”

Het was dus een gelaten Bobryshev die we in Cardiff zagen. “Ik hoop echt dat de FIM haar standpunt ten aanzien van Russische rijders zal heroverwegen, zoals andere sportfederaties momenteel doen. Ik heb echt alles geprobeerd om dit jaar te rijden, zonder succes,” zegt de Rus die sinds zijn 17e in Nederland woont.

“Sinds ze aankondigden dat Russische atleten niet konden rijden, was ik eerlijk gezegd overal aan het kijken waar ik wel kon rijden. Ik heb veel landen gebeld, maar helaas zijn alle federaties aangesloten bij de FIM. Ik was naar de VS gegaan om me voor te bereiden op de AMA outdoor en ik had doelen voor het Britse kampioenschap. Ik was zo gefocust en zo gemotiveerd voor dit seizoen 2022. Ik steek mijn hart en al mijn energie in motorcross, dus als iemand je vertelt dat je toch niet kunt rijden… Het is niet mijn schuld wat er gebeurt, waarom moeten we ons bemoeien met de politieke situatie daar?”, vervolgt Bobryshev, die hoopt in 2023 deel te nemen aan het Amerikaanse kampioenschap.

LEES MEER  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

“Ik hoop negen of tien rondes van de outdoor te rijden,” bevestigt hij. “Ik kijk er echt naar uit omdat ik graag nieuwe dingen ontdek, nieuwe mensen ontmoet en ik hou van de Amerikaanse tracks. Ik heb een Nederlands paspoort aangevraagd, maar dat kost tijd, de administraties zijn overbelast. Ik heb met de FIM gesproken, maar zij zeggen dat de situatie niet onder hun controle staat. Ze hebben een vergadering gepland in december, ik hoop dat ze een oplossing kunnen vinden.”

“Ik ben zo gefrustreerd dat ik dit jaar niet heb kunnen rijden dat ik zelfs had overwogen om in Brazilië of Hongarije te rijden,” gaf Bobryshev toe. “Maar ze vallen allemaal onder de FIM. Het enige land waar er hoop was, omdat ze niet aangesloten zijn, was Canada. Ik geloofde er echt in. Ik had zelfs een overeenkomst met GasGas voor het Canadese kampioenschap. De Canadese federatie gaf me toestemming en een paar weken later ontvingen ze een brief van de FIM waarin stond dat ze sancties zouden krijgen als ze me lieten rijden. Dus lieten ze me liever niet rijden.”

Interview: Andy McKinstry

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …