X

F4E GASGAS Junior Racing richt zich op jeugd

Team F4E Racing is sinds 2018 actief in de internationale motorcross. Het Belgische team heeft altijd een sterke focus op de jeugd gehad, maar dit heeft hen er niet van weerhouden om EMX GP overwinningen en podiumplaatsen te behalen door de jaren heen. Voor 2023 houdt het team de focus op jeugd, maar op een nog meer inspirerende manier.

F4E GASGAS Junior Racing start het nieuwe seizoen als Factory Supported Junior team. Dit betekent dat dat de GASGAS fabriek zal samenwerken met het team en het zal ondersteunen in de ambitie om opkomende jonge renners te begeleiden en aankomende jonge rijders te ontwikkelen. “Er is een belangrijke rol weggelegd voor het ondersteunen van jongeren”, zegt teameigenaar Jimmy Verburgh.

De Belg weet waar hij het over heeft. Als jonge en opkomende renner won hij nationale titels, werd hij GP-renner en Europees kampioen. “De steun van mijn familie en de begeleiding en ervaring die ik kreeg van mijn vader (die zelf Europees kampioen was) speelden een grote rol in hoe ik me als rijder heb ontwikkeld”, zegt Verburgh.

“Wij willen hetzelfde bieden aan jonge en getalenteerde rijders. We zullen hen helpen de kloof te overbruggen tussen een succesvolle jeugdrijder tot een volwaardig professioneel motorcrosser op het hoogste niveau. Er is veel ondersteuning in de jeugdseries, en fabrieksondersteunde rijders krijgen natuurlijk alles wat ze nodig hebben. We willen jonge rijders door het gat loodsen dat ligt tussen minibikes en het Grand Prix racen.”

Dit alles zal gebeuren op een typische F4E Racing manier. Het is een Belgisch team, dus ze hebben één Franstalige rijder, Harry Seel, zoon van voormalig Supermoto wereldkampioen Eddy Seel en nationaal 125 kampioen in 2022. Naast hem is de opkomende Vlaamse rijder Ian Ampoorter, 3de in het EMX Noord 85 kampioenschap en beste Belg in de EMX 85 finale in Loket dit jaar. Beide Belgische rijders zijn 14 jaar oud.

Maximilian Ernecker

Ze zullen samenwerken met de 15-jarige Oostenrijker Maximilian Ernecker, een van de grote talenten in de Europese scene op dit moment. Het team zal zich richten op het begeleiden van de jongeren op hun weg naar de top en daarbij streven naar goede resultaten. De steun van GASGAS is daarbij belangrijk.

”We zijn blij om ook in 2023 met F4E samen te werken en kijken uit naar de ontwikkeling van de jonge rijders, die veelbelovend zijn. Het wordt een spannend seizoen en het team en GASGAS zullen hun best doen om de rijders tijdens hun seizoen te ondersteunen”, zegt Diego Clement, Manager Offroad Commercial Motorsports bij GASGAS.

Voor het Factory supported F4E Junior Racing team begint het seizoen 2023 nu.