X

Jarne Bervoets wint de finale en de titel

In een zeer zonnig Boekel heeft Jarne Bervoets de zesde en laatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 85cc gewonnen. De 13-jarige crosser werd tweede en eerste en daarmee pakte de KTM-rijder niet alleen de dagzege maar ook de titel. Naast de Belg staan Dex van den Broek (3-2) en Dex Kooiker (1-5) op het podium bij MC Boekel.

1e manche
Met de laatste ADAC-wedstrijd nog in de benen komt Kooiker geweldig uit de start tijdens de eerste manche. Hij neemt de leiding voor Van den Broek, Max van de Ketterij, Dean Gregoire en Maxime Lucas. Geen sterke start voor Bervoets die echter wel snel naar voren weet te komen. Van de Ketterij verliest de derde plaats aan Gregoire die even later Bervoets ziet passeren. Dan maakt de 12-jarige Gregoire een foutje waardoor hij terug zakt naar de zesde plaats. Bervoets heeft wat tijd nodig om Van den Broek te passeren maar wanneer dat gelukt is kan de strijd om de zege beginnen. Kooiker laat zich niet verrassen en hij wint voor Bervoets en Van den Broek. Maxime Lucas kijkt de rijders de gehele wedstrijd in de rug maar hij komt niet voorbij. Lucas wordt vierde voor Taspinar die een hele sterke finale rijdt en nog dichtbij komt aan Lucas!

2e manche
Een hele goede start is er voor Timo Heuver die de leiding pakt voor Gregoire. Deze weet echter de leiding over te nemen. Kooiker en Bervoets weten ook Heuver te passeren en niet veel later lukt Van den Broek hetzelfde. De top vier neemt vervolgens afstand en maakt er een mooie strijd van. Halverwege de wedstrijd neemt Kooiker de leiding over maar niet veel later gaat deze verloren wanneer een achterblijver in beeld komt. Kooiker raakt de achterblijver en gaat onderuit. Bervoets neemt de leiding over en hij wint de tweede manche om vervolgens door zijn supporter te worden onthaald. Van den Broek weet nog als tweede over de finish te komen voor Gregoire en Taspinar. Kooiker verliest de leiding en een mogelijke dagzege maar hij weet nog als vijfde over de finish te komen.

Uitslagen KNMV ONK 85cc: Boekel, NL:
1e manche
1. Dex Kooiker NL Husqvarna
2. Jarne Bervoets B KTM
3. Dex van den Broek NL KTM
4. Maxime Lucas B KTM
5. Sem Taspinar NL GasGas

2e manche
1. Jarne Bervoets B KTM
2. Dex van den Broek NL KTM
3. Dean Gregoire NL KTM
4. Sem Taspinar NL GasGas
5. Dex Kooiker NL Husqvarna

Dagklassement:
1. Jarne Bervoets B KTM 2-1
2. Dex van den Broek NL KTM 3-2
3. Dex Kooiker NL Husqvarna 1-5
4. Dean Gregoire NL KTM 6-3
5. Sem Taspinar NL GasGas 5-4

Eindstand 85cc na 6 wedstrijden:
1. Jarne Bervoets B KTM 439
2. Dean Gregoire NL KTM 410
3. Dex van den Broek NL KTM 388
4. Dex Kooiker NL Husqvarna 384
5. Mike Visser NL GasGas 286

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #LeonvdSpank