X

Knuiman pakt de titel, Conijn wint de finale

Met een derde en eerste plaats heeft Marcel Conijn de laatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 250cc gewonnen. De KTM-rijder won voor Kjell Verbruggen (1-7) en Joel Rizzi (2-6). De hoofdrol ging echter naar Jeremy Knuiman want de 19-jarige crosser pakt de titel zonder een manche op zijn naam te schrijven.

1e manche
In de trainingen is Verbruggen het snelste maar Conijn sprint het snelste naar de eerste bocht. Verbruggen komt snel naar voren maar hij maakt een foutje waardoor er plaatsen verloren gaan. Kjeld Stuurman heeft even de tweede plaats in handen maar hij kan later geen vuist maken tegen Verbruggen. Hij weet de achterstand op leider Conijn snel weg te werken en na bijna 15 minuten wedstrijd is het de Boxtelnaar aan de leiding. Hij moet echter blijven gaan tot aan de finishvlag want Rizzi heeft een sterke eindsprint. Even kijken achterblijvers de Brit in de weg te zitten maar de Yamaha-rijder komt terug maar Verbruggen laat zich niet verrassen en wint. Rizzi komt als tweede over de finish voor Conijn en de 18-jarige De Lange. De top vijf wordt compleet gemaakt door Knuiman die daarmee goede zaken doet in de titelstrijd.

2e manche:
De laatste start van de dag neemt Jaap Janssen de beste start voor Conijn die snel de leiding overneemt. Scott Smulders, een voormalige EMX65 kampioen weet zich ook direct voor te werken aan Janssen. Vervolgens komt Verbruggen opzetten maar in de tweede ronde gaat de winnaar van de eerste manche in de fout. Even later neemt De Lange even de tweede plaats over maar de Drent ziet Smulders terug de tweede plaats in handen nemen. Bradley Mesters gaat ook voorbij aan De Lange maar de GasGas-rijder komt later in de wedstrijd toch voorbij aan de 15-jarige Mesters. Dan in de tweede helft van de wedstrijd is Knuiman die zich heel knap naar voren weet te werken, hij rijdt immers de beste rondetijden van het gehele veld. De Wijchenaar weet Rizzi te passeren en later volgen ook Mesters en De Lange. Conijn is bijzonder sterk en hij wint de tweede manche voor Smulders die op een witte Husqvarna in actie kwam. Knuiman wordt derde en is daarmee zeker van de titel.

Uitslagen KNMV ONK 250cc: Boekel, NL:
1e manche
1. Kjell Verbruggen NL Kawasaki
2. Joel Rizzi GB Yamaha
3. Marcel Conijn NL KTM
4. Sem de Lange NL GasGas
5. Jeremy Knuiman NL KTM

2e manche
1. Marcel Conijn NL KTM
2. Scott Smulders NL Husqvarna
3. Jeremy Knuiman NL KTM
4. Sem de Lange NL GasGas
5. Bradley Mesters NL Kawasaki

Dagklassement:
1. Marcel Conijn NL KTM 3-1
2. Kjell Verbruggen NL Kawasaki 1-7
3. Joel Rizzi GB Yamaha 2-6
4. Scott Smulders NL Husqvarna 8-2
5. Jeremy Knuiman NL KTM 5-3

Eindstand 250cc na 14 wedstrijden:
1. Jeremy Knuiman NL KTM 951
2. Christopher Mills GB KTM 910
3. Marcel Conijn NL KTM 891
4. Jaap Janssen NL KTM 859
5. Kjell Verbruggen NL Kawasaki 789

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #LeonvdSpank