X

Lotte van Drunen is de baas en pakt de titel

Met een kleine voorsprong kwam Lotte van Drunen naar de laatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc. De strijd zou worden gestreden met Mirco ten Kate en hij won de eerste manche om tijdens de tweede manche onderuit te gaan en niet aan de finish te komen. Van Drunen wordt tweede en derde waarmee zij de titel mee kan nemen naar Sliedrecht. Roan Tolsma wint de wedstrijd op het circuit van Boekel met een derde en eerste plaats.

1e manche:
Wanneer het starthek valt neemt Ten Kate de beste start voor Maeron Peeters en Van Drunen. De 15-jarige dame weet de Belg snel te passeren maar Ten Kate heeft maar een doel en dat is afstand nemen. Dat lukt hem dan ook en hij controleert de eerste manche die met 15 seconden voorsprong wordt gewonnen. Van Drunen pakt de tweede plaats voor Tolsma. Hij weet in de eerste volledige wedstrijd ronden de derde plaats in handen te nemen maar het tempo ligt te hoog voor hem. Hij stuurt zijn Husqvarna vervolgens maar een mooie derde plaats voor Eric van Helvoirt. De 16-jarige crosser rijdt een sterke eerste manche en lijkt zelfs nog gevaarlijk te kunnen worden voor Tolsma. Deze laat het niet zover komen waardoor de We.Love.Moto Racing-rijder als vierde over de finish komt voor Damien Knuiman.

2e manche:
Van Drunen neemt de leiding tijdens de laatste manche van het seizoen voor Van Helvoirt en Ten Kate. De 17-jarige crosser uit Nieuwleusen glipt snel voorbij aan Van Helvoirt om de achtervolging in te zetten op Van Drunen. In de bossen gaat het mis met de winnaar van de eerste manche en hij had hard onderuit. De wedstrijd wordt voortgezet maar Ten Kate moet niet veel later toch de wedstrijd verlaten met een pijnlijke schouder. Van Drunen heeft de leiding voor Tolsma maar deze gaat vol in de aanval. De Hofstede MX Team-rijder neemt de leiding over en wint vervolgens deze tweede manche en daarbij het dagklassement. Van Drunen en Van Helvoirt maken er een mooie strijd van en in de laatste ronde is het toch Van Helvoirt. De jonge man uit Venhorst pakt de tweede plaats voor Van Drunen die daarmee wel de titel veilig weet te stellen. Knuiman wordt vierde voor Levi Schrik.

Uitslagen KNMV ONK 125cc: Boekel, NL:
1e manche
1. Mirco ten Kate NL KTM
2. Lotte van Drunen NL KTM
3. Roan Tolsma NL Husqvarna
4. Eric van Helvoirt NL Yamaha
5. Damien Knuiman NL KTM

2e manche
1. Roan Tolsma NL Husqvarna
2. Eric van Helvoirt NL Yamaha
3. Lotte van Drunen NL KTM
4. Damien Knuiman NL KTM
5. Levi Schrik NL KTM
DNF. Mirco ten Kate NL KTM

Dagklassement:
1. Roan Tolsma NL Husqvarna 3-1
2. Lotte van Drunen NL KTM 2-3
3. Eric van Helvoirt NL Yamaha 4-2
4. Damien Knuiman NL KTM 5-4
5. Levi Schrik NL KTM 7-5

Eindstand 125cc na 10 wedstrijden:
1. Lotte van Drunen NL KTM 773
2. Mirco ten Kate NL KTM 735
3. Roan Tolsma NL Husqvarna 723
4. Damien Knuiman NL KTM 636
5. Senna van Voorst NL GasGas 609

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #LeonvdSpank