Nog een Nederlands team in de Grand Prix

Nog een Nederlands team in de Grand Prix
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het afgelopen seizoen heeft Young Motion Team ervaring opgedaan in het Grand Prix circus. Het Overijsselse team wist met Glen Meier direct zeven punten te scoren. Daarbij werd de Deen vierde in de KNMV Dutch Masters of Motocross 250cc. Met Meico Vettik werd een elfde plaats in het EMX250 behaald. In 2023 komt er een samenwerking met Resa Racing en wordt de overstap gemaakt naar Yamaha. De line-up wordt later bekend gemaakt maar wij denken aan Raf Meuwissen.

Wout ten Thije – Young Motion: “Het afgelopen jaar hebben wij ervaring opgedaan in de GP’s en wij wilden graag een volgende stap maken. Hiervoor hadden wij al geïnvesteerd in extra faciliteiten zoals een eigen racetrailer, maar door de samenwerking met Resa Racing kan het team Yamaha motoren en onderdelen, een eigen workshop en goede technische ondersteuning bieden. En dan is het heel prettig dat we dit met een partner doen die letterlijk een kilometer verderop zit!”

Rene Satink – Resa Racing: “De plannen van het team spraken ons meteen aan! Het is prettig om als moderne mx-shop wat terug te kunnen doen voor de sport door jong talent te ondersteunen op het hoogste niveau. Tegelijkertijd kunnen onze klanten het GP-team van dichtbij meemaken, omdat de race bikes in onze workshop worden onderhouden. Daarnaast zien we veel potentie om meer technische kennis op te doen vanuit het hoogste niveau motocross. Dat wij dit met Yamaha motoren kunnen doen, maakt voor ons als officieel Yamaha dealer natuurlijk de cirkel rond!”

LEES MEER  Alles wat je moet weten van de MXGP of Flanders in Lommel

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Young Motion Team

Uw reacties

Ook te lezen