X

Sacha Coenen tekent bij Red Bull KTM Factory Racing

De bijna zestienjarige talentrijke motorcrosser zal volgend seizoen Andrea Adamo en Liam Everts vergezellen op de KTM 250 SX-F’s, nadat hij in 2022 indruk maakte met zijn natuurlijke snelheid en toegewijde houding in het Europees kampioenschap.

Coenen en zijn tweelingbroer Lucas komen volgend jaar voor het eerst uit in de MXGP. Sacha is aangetrokken door de oranje crew en zal 2023 gebruiken om zijn vaardigheden en fysiek op het hoogste niveau te ontwikkelen. Hij zal samenwerken met landgenoot en voormalig meervoudig wereldkampioen Joel Smets om zijn ontwikkeling te begeleiden. Smets begeleidde tweevoudig MX2 wereldkampioen Tom Vialle van EMX-aspirant naar de twee titels in slechts vier seizoenen.

Coenen zal ook kunnen rekenen op de ervaring van de nieuwe Red Bull KTM Factory Racing Team Manager Tony Cairoli. Jeffrey Herlings is de enige deelnemer in de MXGP-klasse met de KTM 450 SX-F. De nieuwste ster van KTM was in 2021 manchewinnaar in de EMX125-serie en pakte in 2022 punten in EMX250-races terwijl hij nog op zijn vijftiende verjaardag wachtte. Broer Lucas werd eerder al ingelijfd bij het Nestaan Husqvarna Team.

Sacha Coenen: “Dit is een droom die uitkomt voor mij! Ik ben zo blij dat ik bij Red Bull KTM Factory Racing kom rijden. Ik heb met de standaard 2023 KTM 250 SX-F gereden en ben er tot nu toe helemaal weg van. Ik kijk ernaar uit om met Joël samen te werken, want ik weet zeker dat hij dingen in mijn programma kan inbrengen die ik niet heb. Ik weet dat ik nog veel moet leren, maar ik wil plezier hebben en het zo goed mogelijk doen.”

Joel Smets: “Het is bijna krankzinnig hoeveel energie en motivatie Sacha heeft, en op dit moment is hij de kleinste van de tweeling! Ik denk niet dat ik ooit zoveel vastberadenheid en toewijding heb gezien voor iemand die nog zo jong is. Hij moet fysiek en professioneel nog groeien en we moeten werken aan het evenwicht tussen zijn verlangen en zijn capaciteiten. Het zal een grote uitdaging zijn om al die energie in goede banen te leiden…maar we kijken er echt naar uit.”