VIDEO: Track preview van de allereerste World Supercross Grand Prix

VIDEO: Track preview van de allereerste World Supercross Grand Prix
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Dit weekend zal voor het eerst een wedstrijd gereden worden in de gloednieuwe WSX-competitie, zeg maar het wereldkampioenschap supercross. Op zaterdag 8 oktober barst dit spektakel los in het Principality Stadium in Cardiff.

Het circuit is gebouwd volgens de visie van de circuitontwerpers van Dream Traxx. De lay-out bouwt voort op conventionele supercrossmodellen, maar innoveert en verbetert om hoge kwaliteit en competitieve races te bieden aan de fans, terwijl ook de nadruk wordt gelegd op de veiligheid van de rijders. Het doel: rijders in staat stellen sneller, harder en veiliger te rijden dan ooit tevoren.

De onthulling van het parcours van dit weekend komt op het moment dat de weg wordt vrijgemaakt voor de allereerste World Supercross Grand Prix, waarbij 40 van ’s werelds beste supercross-rijders zaterdag aan het starthek zullen staan.

De eerste Grand Prix geeft Britse fans de kans om de grootste namen uit de sport in actie te zien. Voormalig wereldkampioen supercross Eli Tomac, tweevoudig kampioen en supercrosskampioen Chad Reed en AMA motorcrosskampioen en supercrossster Ken Roczen staan in de rij naast een groot aantal Europese talenten – zoals de Franse kampioen en voormalig wereldkampioen motorcross Jordi Tixier en de Italiaan Angelo Pellegrini – terwijl de Britten Max Anstie en Dean Wilson het thuispubliek een hart onder de riem steken.

Het spektakel wordt aangevuld met freestyle motorcross shows, ontzagwekkende vuurwerk en een live optreden van muziekgigant AJ Tracey, terwijl fans dichter bij hun racehelden kunnen komen met pitwandelingen en signeersessies voor rijders. Het FIM Wereldkampioenschap Supercross 2022 breekt ook met de traditie met een nieuw evenementformaat dat is ontworpen voor maximale actie, spanning en entertainment.

LEES MEER  Liam Everts kijkt uit naar Lommel: "Ik profiteer van de positieve energie".

Door de toevoeging van een superpole-sessie voor de WSX-klasse (450 cc) gaan 10 rijders – de beste vijf finishers uit de twee heatraces – één voor één van start in een tijdrit, waarbij de rondetijden bepalend zijn voor de startplaatsen voor de hoofdwedstrijden.

Voor zowel de WSX- als de SX2-klasse (250 cc) zijn de hoofdevenementen vernieuwd. Voor de WSX-klasse zijn de typische races van 20 minuten vervangen door twee races van acht minuten en een race van 12 minuten, met slechts vijf minuten ertussen. Het resultaat is een hoger niveau van intensiteit en onvoorspelbaarheid en meer nadruk op het belang van een goede start. De SX2-klasse krijgt twee races van zes minuten en één race van 10 minuten.

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …