X

Vos Racing Team kijkt terug op een geslaagd seizoen

Het Vos Racing Team en Jannes Vos kijken terug op een geslaagd seizoen. De 12-jarige crosser wist de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc als tiende af te sluiten. In de eindstand van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap is de scholier goed voor de zesde plaats op kleine afstand van de vijfde plaats.

Op zaterdag (8 oktober) kwam Jannes is actie op het strand van Lemmer. Beide manches werd de KTM-rijder tweede en daarmee ook tweede in het dagklassement. De volgende dag (9 oktober) kwam Jannes goed tot scoren op het ‘Circuit Bezuidenhout’ in Boekel. Met een elfde plaats kwam de motoXshop-rijder beide manche goed tot scoren waardoor hij het kampioenschap als zesde weet af te sluiten.

Het seizoen is nog niet voorbij want er staan nog maisplak wedstrijden op het programma. Daarna volgt er een korte vakantie om vervolgens de voorbereidingen op het nieuwe seizoen te beginnen. Dit zal gebeuren in Nederland en er staan stage in Spanje en Italie op het programma.

Ook in 2023 blijft de Reeuwijkse crosser uitkomen voor het Vos Racing Team. Het programma voor 2023 blijft grotendeels hetzelfde met het Europees Kampioenschap 85cc en de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc. Verder zal de kalender worden aangevuld met de ADAC Junior Cup 85cc, het Italiaanse Kampioenschap en het KNMV Open Nederlands Kampioenschap.

Het Vos Racing Team wil hun trouwe sponsoren hartelijk bedanken voor hun steun en vertrouwen het afgelopen seizoen. Wij kijken er naar uit om samen verder te werken in 2023.

Eindstand ONK85:
1. Jarne Bervoets B KTM 439
2. Dean Gregoire NL KTM 410
3. Dex van den Broek NL KTM 388
4. Dex Kooiker NL Husqvarna 384
5. Mike Visser NL GasGas 286
6. Jannes Vos NL KTM 284

Eindstand DMofMX:
1. Gyan Doensen NL Husqvarna 168
2. Douwe Van Mechgelen B Husqvarna 163
3. Dex Kooiker NL Husqvarna 155
4. Ian Ampoorter B KTM 143
5. Sem Taspinaar NL GasGas 123
10. Jannes Vos NL KTM 59

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography