Alex Salvini in de Dakar Rally voor Fantic

Alex Salvini in de Dakar Rally voor Fantic
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Vorig jaar maakte de Italiaanse fabrikant Fantic zijn debuut in de Dakar Rally met Franco Picco. Ze verdubbelen nu hun krachten en trokken Alex Salvini aan om deel te nemen aan de komende Dakar die zal gereden worden in Saoedi-Arabië. 

Salvini heeft bakken vol ervaring in motorcross en Enduro en is de geschikte man om naast Franco Picco te fungeren in het team. Picco ontwikkelde de machine en zal in 2023 voor de 29ste keer deelnemen aan de roemruchte Dakar Rally. Alex Salvini tekende deze week een meerjarige overeenkomst met Fantic om deel te nemen aan diverse rallyraids.

Alex Salvini:Ik ben blij dat ik een deal heb gesloten met Fantic. De gedachte om merkambassadeur en tester te zijn van zo’n belangrijk bedrijf is erg opwindend. Ik ben ook blij om betrokken te zijn bij een off-road race project. Ik heb eerder deelgenomen aan wedstrijden in verschillende disciplines en het feit dat ik niet uitsluitend hoef te racen voor de overwinning, maar ook kan bijdragen aan de ontwikkeling van de motoren, is des te spannender. Het Dakar Rally-project was iets waar ik al eerder aan gedacht had, maar ik had nooit gedacht dat ik zo snel een kans als deze zou vinden. Dit is echt geweldig voor mij, het wordt een nieuw avontuur en ik zal dus moeten leren en ontdekken hoe ik moet navigeren in de woestijn en hoe ik op een rallymotor moet rijden. Ik wil beginnen met het doel om de finish te halen en onderweg ervaring op te doen, met het advies van Franco Picco en het hele Fantic team.

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …