MON: MX2 inters-titel voor Jelle Bankers

MON: MX2 inters-titel voor Jelle Bankers
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Op circuit de Vossenberg stond de laatste wedstrijd op het programma van de MX2/Open inters klasse. Onder andere Mike Bolink Bradley Mesters en Riley Racing Yamaha-rijder Joël Rizzi hadden voor deze gelegenheid besloten om ook een plaats achter het starthek plaats te nemen. Bij de MX open inters ging de strijd vooral om de eer van de dagzege. Jacky Tausch was al zeker van de titel en Bram van den Hoek kon de tweede plaats niet meer ontgaan. In de strijd om de derde plaats verdedigde Erik de Bruijn een voorsprong van 67 punten op Krijn van Vroenhoven en daar weer achter volgde Jeffrey van Kempen op 18 punten.

Het was Tausch die op basis van de tweede manche de dagzege pakte voor Bolink. Van den Hoek pakte met een vierde en derde plaats bij de MX open inters de laatste plek op het erepodium in het dagklassement. Van Vroenhoven eindigde de dag als vierde en de Bruyn haalde met de vijfde plaats ruim genoeg punten om het jaar af te sluiten op de derde plaats in het kampioenschap.

In de klasse MX2 inters moest de titel nog vergeven worden. Jelle Bankers kon de titel allen nog ontgaan bij een diskwalificatie. Daarachter kon er nog van alles gebeuren in de strijd om de overige podiumplekken. Jamie Lucas kwam als tweede in de tussenstand naar Meijel met een voorsprong van twaalf punten op Kevin Buitenhuis. Daarachter stond Ilja Rutten op een achterstand van 22 punten van Buitenhuis. De dagzege ging zoals eigenlijk wel verwacht mocht worden naar Rizzi met twee manchezeges. Met tweemaal de tweede plaats was het de niet geheel tevreden Mesters die de tweede plaats behaalde. Bankers liet met tweemaal de derde plaats zien de terechte kampioen te zijn in deze klasse en mocht ook naar het erepodium. Kyle van Zutphen behaalde de vierde plaats met tweemaal de vierde plaats in de manches. Kevin Buitenhuis sloot de dag af op de vijfde plaats, maar moet zich in de titelstrijd tevredenstellen met de derde plaats. In het kampioenschap moest Rutten zich na de zesde plaats in het dagklassement tevreden zijn met de vierde plaats. Met een zevende plaats voor deze dag haalde Lucas genoeg punten om als tweede te eindigen in de titelstrijd.

LEES MEER  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

Eerste manche
Het was Teun Cooymans die de holeshot pakte voor van den Hoek, Rizzi, Bolink en Mesters. Rizzi was bij de eerste doorkomst al voorbij aan van den Hoek om een ronde later de koppositie te pakken. Bolink was inmiddels ook voorbijgegaan aan van den Hoek om als derde door te komen en Rizzi had inmiddels de leiding te pakken Eén ronde later zag van den Hoek ook Mesters passeren die begon aan zijn opmars. De rol in de top vijf van de manche was hierna snel uitgespeeld voor van den Hoek. Even was het Bankers die als vijfde doorkwam, maar hij werd weer snel voorbijgereden door Tausch. Rizzi had zijn voorsprong inmiddels te pakken op Cooymans en ging verder onbedreigd af op de manchezege. Voor Cooymans duurde de manche te lang en hij moest vanaf halverwege de manche steeds meer plekken prijsgeven. Mesters was al voorbij Bolink en ging hem als eerste voorbij waarna ook Bolink volgde. Mesters slaagde erin om Bolink achter zich te houden en zag de finishvlag als tweede. Daar was het Tausch die voorbijging aan Cooymans en als vierde eindigde. Bij de voorlaatste doorkomst was het Bankers die de vijfde plaats overnam en vlak achter Tausch over de finshlijn kwam en hiermee zijn kampioenschap kon gaan vieren.

Tweede manche
Tausch was nu als snelste weg voor Rizzi, van den Hoek, Bolink en Mesters. Tausch en Rizzi maakten er al snel een mooie strijd van die de andere te machtig was en liepen snel weg. Voor van den Hoek was het snel afgelopen in de top vijf en hij zag Bolink, Mesters en Bankers aan zich voorbijgaan. Ronden lang streden Tausch en Rizzi om de koppositie. Echter na ruim halverwege de manche maakte Rizzi zijn status waar en ging voorbij aan Tausch om uiteindelijk nog met ruime voorsprong zowel de manche- als dagzege binnen te halen. In de strijd om de derde plaats was de eerste die afhaakte Bankers. Evenals bij Tausch ging het licht ook bij Bankers uit in de eindfase van de manche. Tausch had echter genoeg voorsprong en eindigde de manche op de tweede plaats. Bolink reed vooral een sterk einde van de manche en ging uiteindelijk opnieuw voorbij aan Mesters om de derde plaats te pakken. Op enkele seconden volgde Mesters en ruim daarachter was het Bankers die de top vijf in de manche compleet maakte.

LEES MEER  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

Eerste manche:
1. Rizzi 23:48.542, 2. Mesters +38.110, 3. Bolink +39.068, 4. Tausch +1:03.912, 5. Bankers +1:05.022, 6. Cooymans +1:15.472, 7. van den Hoek 1:44.981, 8. van Vroenhoven +1 ronde, 9. van Zutphen +1 ronde, 10. Ilja Rutten +1 ronde.

Tweede manche:
1. Rizzi 23:05.405, 2. Tausch +21.183, 3. Bolink +30.711, 4. Mesters +33.018, 5. Bankers +54.332, 6. van den Hoek +1:31.772, 7. van Vroenhoven +1 ronde, 8. van Zutphen +1 ronde, 9. Buitenhuis +1 ronde, 10. Lucas +1 ronde.

Dagklassement Open:
1. Tausch 114, 2. Bolink 114, 3. van den Hoek 97, 4. van Vroenhoven 92, 5. de Bruyn 86, 6. van Kempen 80, 7. van Loon 80, 8. Cooymans 79, 9. Voets 78, 10. Ruijters 74.

Dagklassement MX2:
1. Rizzi 120, 2. Mesters 108, 3. Bankers 100, 4. van Zutphen 94, 5. Buitenhuis 88, 6. Ilja Rutten 86, 7. Lucas 84, 8. Robbers 74, 9. Pijpers 74, 10. Leenheer 66.

Eindstand MX open inters 2022:
1. Tausch 1500, 2. van den Hoek 1337, 3. de Bruyn 1157, 4. van Vroenhoven 1096, 5. van Kempen 1068, 6. Voets 948, 7. Thonies 853, 8. Albers 813, 9. Evers 776, 10. van Loon 724.

Eindstand MX2 inters 2022:
1. Bankers 1365, 2. Lucas 1271, 3. Buitenhuis 1263, 4. Ilja Rutten 1249, 5. Pijpers 971, 6. Simons 704, 7. van Zutphen 602, 8. Otten 451, 9. de Weerd 450, 10. Müller 400.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Millville 2024

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Millville. Chase Sexton (450MX) en Levi Kitchen (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier de …
 • Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Chase Sexton heeft opnieuw een perfecte dag

  Met twee overwinningen heeft Chase Sexton ook de zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX gewonnen. De KTM-rijder wist in Millville te winnen voor teamgenoot Hunter …
 • Levi Kitchen pakt de dubbel in Millville

  Levi Kitchen pakt de dubbel in Millville

  De zevende wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX is gewonnen door Levi Kitchen. De Kawasaki-rijder wist in Millville beide manches op zijn naam te schrijven. Daarmee …
 • Zanocz op 125cc pole nipt voor Doensen

  Zanocz op 125cc pole nipt voor Doensen

  Onder wisselvallige weersomstandigheden werd de kwalificatie verreden voor het FIM Junior Wereld kampioenschap 125cc. Op het circuit van Heerde was Noel Zanocz de snelste man nipt voor Gyan Doensen.Met zes …