X

SKS Racing-Husqvarna NL en KNMV niet samen verder

Na twee seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen SKS Racing-Husqvarna NL en de KNMV. Het Brabantse team werd door de Nederlandse federatie voorzien van rijders zoals wij dat ook kennen bij Team Italia. Vanwege budgettaire redenen is het project echter ten einde gekomen. De bijdrage vanuit het NOC*NSF zal verminderd worden waardoor dit besluit genomen is.

Jaren geleden heeft de KNMV het CTO-programma (Centrum voor Topsport en Onderwijs) opgesteld. Hier wordt motocrosstalenten ondersteund door een studie en een trainings- opleidingstraject te combineren vanaf Sportcentrum Papendal. In 2021 werd de samenwerking gezocht met SKS Racing-Husqvarna waardoor rijders bij het team konden worden ondergebracht. De resultaten mogen er zijn met brons voor Kay Karssemakers tijdens het WK Jeugd van 2021 en het winnen van de 85cc wereldtitel eerder dit jaar met Gyan Doensen.

Welke gevolgen deze beslissing heeft voor de rijders is ons nog onduidelijk. Scott Smulders had nog een deal voor 2023 maar hij moet op zoek naar een ander team en de plannen van Doensen zijn ons niet bekend.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #LeonvdSpank