X

Vierde druk biografie Marc de Reuver na 5.000 verkochte exemplaren

Het overweldigende succes van “OPEN”, de biografie over Marc de Reuver, duurt nog altijd voort. Sinds de lancering, precies een jaar geleden, werden er circa 5.000 exemplaren verkocht. De eerste drie drukken zijn al enige tijd volledig uitverkocht, waartoe uitgever Edicola besloot het boek opnieuw uit te geven, met enkele kleine vernieuwingen.

Op 11 november 2021 kwam “OPEN” uit en voordat het boek werd gepresenteerd was het al uitverkocht. Daarna volgden nog twee nieuwe drukken, een nominatie voor sportboek van het jaar en een vertaling naar het Engels. Nu is het boek alweer toe aan de vierde druk. “Als je veel beschreven en populaire sporten als voetbal, wielrennen en sinds kort ook Formule 1 buiten beschouwing laat, is “OPEN” waarschijnlijk het bestverkochte sportboek van afgelopen jaar”, vertelt auteur Tim Gerth vol trots. “Ik denk dat we een heel groot deel van crossend en crossliefhebbend Nederland met het boek hebben weten te raken. Ik vind het vooral heel belangrijk dat Marc’s verhaal zoveel mogelijk crossers weet te vinden en inspireert!

Er zijn enkele aanpassingen gedaan aan het boek maar, zo verzekert de schrijver, is er aan de eerlijkheid niets ingeboet. “Het gaat om wat woorden en hier en daar een zin, daarvoor hoeft de lezer die één van de eerdere drukken in huis heeft het boek niet te kopen. Het gaat er vooral om dat we iedereen die nog geen boek heeft nu de kans geven om deze alsnog in huis te halen, want de vraag is er nog steeds. De timing zo rond de feestdagen is ook perfect. Ik kan me zelf natuurlijk geen beter cadeau bedenken voor een crosser!”

Ik werd al vaak nageroepen op de baan, maar afgelopen seizoen was het echt niet meer normaal”, vertelt De Reuver, die als trainer van F&H Kawasaki Racing Team nog altijd in het motocrosscircuit verkeert. “Het heeft me zoveel trots gegeven dat mensen dit hebben kunnen lezen. De laatste paar Grands Prix, toen het boek was uitverkocht, kwamen er steeds meer mensen naar me toe om te vragen hoe ze hem konden kopen. Dus toen hebben Tim en ik er weer alles aan gedaan om zo snel mogelijk nieuwe boeken te laten drukken! Zo kan iedereen hem weer op z’n verlanglijstje zetten!

“OPEN” is vanaf nu weer verkrijgbaar via de betere boekhandels en op www.marcdereuver.nl voor €21,95. Ook van de vertaalde Engelse editie zijn nog exemplaren beschikbaar.