X

Zweedse fabrikant Cake brengt circuitgerichte elektrische off-roadmachine uit

De elektrificatie van motorfietsen loopt net als in de autosector langzaam maar met progressie. Heel wat fabrikanten experimenteren met elektrische crossers en sommigen kun je zelfs al bestellen. Cake, een Zweedse fabrikant van eigenzinnige elektrisch aangedreven tweewielers komt nu met een circuitgerichte machine met de naam Bukk.

De Bukk weegt slechts 85 kg en heeft 420Nm constante kracht op het achterwiel. Dat maakt dat de Cake Bukk erg explosief uit de hoek kan komen. Ohlins schobreker achteraan, WP-vork vooraan, deze Bukk is super uitgerust om er flink tegenaan te gaan op een circuit. De motor is een krachtbron van 16kW die drie uur lang full power kan rijden zonder herladen. Het laden zelf gebeurd in amper 2,5 uur tot 100 procent. De batterij is van het type Lithium-Ion van 72 Volt, ze weegt 21 kg en is verwisselbaar.

Vooraan is de machine uitgerust met een 19 inch wiel, achteraan is dit 18 inch. Je kan drie mappings selecteren voor de motor en er zijn ook de elektronisch bepaalde motorrem heeft drie selecties. De topsnelheid ligt net boven de 100 km/u maar er is ook de mogelijkheid om uw een rijmodus te selecteren die helemaal door uzelf is aangepast. Een rustig ritje door de velden kan dus perfect zonder bruuske uithalen van de krachtige motor.

De Cake Bukk is te koop voor 14.970 euro en is leverbaar vanaf maart 2023 volgens het “first come first served” principe. Alle info vindt je op https://ridecake.com/en/p/bukk-ltd

In België zijn er twee officiële dealers van het merk Cake, dat zijn Voltium in Gelrode en Bike 4 Mobility in Asse.